Lumousta luonnosta!

04.08.2019

Nyt saat ne meiltä, Studio OLOssa tarjolla elämyksellisiä ekohoitolapalveluja!

Keväällä ekokosmetologiksi valmistunut Ferdane tarjoaa kolme lumoavan luonnonmukaista hoitoa hipiän hoitamiseen, hemmotteluun ja hyvinvointiin. Pohjana näille on kotimainen luonnon luomukosmetiikka, puhtaat eteeriset öljyt ja luonnonyrtit. Sen lisäksi palvelutarjonnasta löydät nyt myös eettisesti tuotetut, vegaanit ja luonnonmukaiset sokerit häiritsevien ihokarvojen poistoon.

Kauneus tulee luonnosta!

Tässäkin kohtaan luotetaan siihen, että oma maa on se mansikka. Palveluidemme pohjaksi valitsimme kotimaisen luomutuotesarja Anumati Naturals. Raaka-aineet otetaan suoraan luonnosta tai luomutuotettuina; mitään pilkkomatta tai mitään turhia täyteaineita lisäämättä. Juuri siinä muodossa, miten ne esiintyvät luonnossakin.

Luonnossa esiintyvät raaka-aineet kun toimivat monien eri ainesosien yhteisvaikutuksessa. Tästä syystä on hyvä pitää raaka-aineet mahdollisimman luontaisessa muodossa. Näin aineiden hyöty iholle on tehokas ja optimaalinen. Ja mitä puhtain!

...kuitenkin paras vain ulkoisessa käytössä...

 

Inspiraationa luonto- kolme hoitokokonaisuutta luontoa kunnioittaen!

Hoitokokonaisuudet kasvoille, käsille ja jaloille. Pohjana luonnon luomukosmetiikka AnuMati Naturalsilta, puhtaat eteeriset öljyt Primaveralta ja luonnon omat yrtit. Tarjolla palvelukokonaisuudet, joissa hoitojen aikana luontoa pyritään kuormitamaan mahdollisimman vähän.

Ota vastaan siis Luonnon Syleily-hemmotteluhoito ja anna lämpimien yrittien sekä eteeristen öljyjen viedä sinut rentoutuen luonnon lähteille. Todellinen Kuningartarhoito kasvoille,käsille ja jaloille! Sekä mielelle!

Tai kulje kohti syksyä kevyin ja pehmein askelluksin Luonnollisin Askelin-jalkahoidon jäljiltä. Hoitoa ja hemmottelua samassa hoitokokonaisuudessa!

Kasvot hoidetaan kesän jälkeen kuntoon LuonnonKaunis-kasvohoidolla! Alkupuhdistus, kuorinta, naamio ja hieronta takaavat miellyttävän hoitohetken, jota voi tarpeen mukaan täydentää tehokkaammallakin puhdistuksella; Sinun ihosi tarpeiden mukaisesti!

LuonnonKaunis-kasvohoito on luonnonmukaisilla tuotteilla tehtävä klassinen kasvohoito ihosi tarpeiden mukaan toteuttaen. 

Mitä näistä kokeilet ensimmäisenä? Kerro kokemuksesi ja jaa se meidän kaikkien kanssa! Kommentoi alas tai Facebook-sivuillemme!

Seuraa blogiamme, seuraavaksi avataan tiukalla faktatiedolla luonnonmukaisen kosmetiikan käsitteet!

Anni treenaa teoriaa

30.05.2019

As the saying goes: kertaus on opintojen äiti. Todistetusti jälleen. Kosmetologimme Anni on kaksi vuotta tehnyt kulmien muotoilua microblading-tekniikalla. Nyt oli se hetki, jolloin Anni kävi päivittämässä tiedon, teorian ja tekniikan. Kurkista Annin Swiss Color-koulutuspäivään.

 Päivä alkoi tiukalla teorialla. Kertausta ja päivitettyä tietoa siitä, mitä pigmentit sisältävät ja mitä kulmien muotoa tehdessä pitää ottaa huomioon.

Päivän teoriapläjäys pigmenteistä:

Käytettävien pigmenttien INCI-lista eli tuotteen ainesosalista on erityisen tärkeää hallita. Miksi? Siksi, että tietää, mitä kemiallista ainetta ihon alle laitetaan microblaidingissä. Kuten edellisessä blogissamme kerroimme, syyt pieleen menneistä kulmista löytyy usein käyttäjän ammattitaidottomuudesta tai käytetyistä pigmenteistä. Mikäli kulmat alkavat ajan kanssa punertaa tai pahimmillaan vihertää tai ne muuttuvat epämääräisiksi rajoiltaan, on vika yleisemmin käytetyssä pigmentissä. Valitettavasti markkinoilta löytyy pigmenttejä, jotka sisältävät rautaoksidia tai titaanioksidia. Nämä kaksi ovat juuri niitä ainesosia, jotka saavat ajan kanssa aikaan edellä mainitut ei-toivotut ilmiöt. Esimerkiksi titaanioksidi on hyvin heijastava yhdiste, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että vaikutus moninkertaistuu kudoksessa. Eli rajat tarkan skarpeille viivoille on lähes mahdotonta toteuttaa, koska heijastava vaikutus moninkertaistaa värimolekyylien määrän. Tässä syy, miksi näkee näitä ns. mössöksi menneitä kulmia.
Rautaoksidi puolestaan saattaa taas vaihtaa väriä iholla, jolloin lopputulos saattaa muuttua punaiseksi tai jopa vihertäväksi. Ei toivottua, kun puhe on kulmien väristä. Lisäksi rautaoksidi vapauttaa elimistöön nikkeliä, eli ei siis sovi siis missään nimeksi käytettäväksi nikkeliallergikolle. Annin käyttämät SwissColor-pigmentit eivät sisällä mitään näitä edellä mainittuja yhdisteitä.

Ja kemian jälkeen katseet kohti käytännön työtä: Mitä huomioidaan kulmien suunnittelussa ja mittauksessa, jotta saadaan täydellisen onnistunut lopputulos? Tämäkin on tarkkaa mittaustyötä, ennen kuin yhtään viiltoa iholle tehdään. 

Ja tämän jälkeen tietenkin demoharjoittelua kouluttujan johdolla:

Ja lopuksi tietenkin Annin tekemä demotyö: 

  

Neljän viikon päästä suoritettu vahvistus Ja tältä kulmat näyttävät nyt:

Muotoilua microbladingillä!

02.05.2019

Ovatko kulmasi kärsineet takavuosien nyppimisestä? Haluatko huolitellut kulmat jokaiseen päivään ilman aikaa vievää ehostussessiota? Vaativan työn tai harrastuksen takia huolella tehdyt kulma ovat pois pyyhkäisty jo keskellä päivää? Vai harmittaako epäsymmetria?

Kuten edellisessä blogissa todettiin, kulmat ovat katseen vangitsijat. Siistit ja huolitellut kulmat korostavat kauneutta, kasvojen piirteitä ja tekee ilmeestä ryhdikkään. Aina kuitenkaan omat kulmat eivät riitä tai niiden tekemiseen ehostuksella vaatii joka aamu paljon työtä. Ja erittäin tarkkaa sellaista. Käsi pystyyn, monellako riittää arkiaamuna kärsivällisyys ja aika? Niinpä niin, hyvin harvalla.

Kestävämpää kuin kestovärjääminen, mutta ei niin lopullista kuin tatuointi. Kyse on siis jo monille tutusta ilmiöstä, microbladingistä. Tämä kulmakarvoja muotoileva tekniikka rantautui muutama vuosi sitten Suomeen aiheuttaen viiltävän villityksen kulmakarvojen muotoiluun. Mistä tässä palvelussa on siis kyse? Microblading-tekniikka on kulmien muotoilua, joka mahdollistaa kauniit, persoonalliset ja luonnollisen näköiset kulmat. Toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Kulmakarvat tehdään ohuella terällä karva kerrallaan, jolloin lopputuloksesta tulee luonnollinen. Puhutaan myös siis 3D-kulmista. Terä kastetaan väriin, jonka jälkeen ihoon tehdään pieniä viiltoja, joihin väri asettuu. Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. Erona on se, että microblading osuu ainoastaan ihon päällimmäisiin kerroksiin. Käytettävä terä koostuu mikroskooppisen pienistä 16 erittäin ohuesta terästä. Tämä puolestaan mahdollistaa linjojen ja kaarien tekemisen, joita muilla tekniikoilla ei ole mahdollista tehdä.

Sitten kysymys, mikä on kaikkien huulilla: voiko joku mennä vikaan? Valitettavasti tässäkin, kuten niin monessa muussakin nopeasti leviävässä muotivillityksessä, joukkoon mahtuu niitä, joilla homma ei ole hallinnassa tai mennään siitä, mistä aita on matalin. Valitettavasti kauneuden todellinen villi länsi. Jokainen voi käydä parin päivän kurssin microbladingistä ja sen jälkeen esiintyä toimenpiteen ammattilaisena. Hälytyskellojen on syytä soida, jos hinta on halpa ja toimenpidettä tehdään epämääräisessä tilassa. On kyse kuitenkin ihoa lävistävästä toimenpiteestä, jolloin ennen kaikkea tilat ja välineet pitää olla hygieeniset. Ja myös tekniikka pitää olla kunnossa. Microblading kun toteutetaan käsin kudosta viiltämällä, ei tekniikka saa olla vähän sinne päin. Väärin tehtynä kulmat saattavat arpeutua ja tarkasti piirretyt karvat levitä ajan kanssa suttuiseksi massaksi. Siksi tekijältä kannattaa kysyä koulutustausta ja pyytää portfoliota omista töistä, eikä ainoastaan juuri tehdyistä. Näin varmistuu tekijän kädenjäljestä.

Ei ole myöskään samantekevää, millä aineilla työskentelee. Villinä vellovien huhujen mukaan microbladingillä tehdyt kulmat muuttuvat ajan myötä punaisiksi tai sinertäviksi. Näin voi todella käydä, jos tekijä tilaa värit halvoista nettikaupoista toiselta puolen maapalloa. Ammattilainen käyttää pigmenttejä, jotka ovat 100% luonnollisia, eivät sisällä metalleja ja eivätkä ole haitaksi iholle. Näin ei myöskään tehdyt kulmat vaihda kuin kameleontti väriään vanhetessaan.

Ammattilainen käyttää myös aikaa huolelliseen asiakasanalyysiin. Tällöin tutkitaan mahdolliset kontraindikaatiot. Hieno sana, mutta tarkoittaa käytännössä, että selvitetään mahdolliset esteet palvelun tekemiselle. Näin vältytään mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä kulmia tehtäessä tai toimenpiteen jälkeen. Analyysissä käydään tarkasti myös läpi toiveet ja haluttu lopputulos.

Edellä mainitut syyt ovat niitä, joista ilo kauniista kulmista on muuttunut karvaaksi pettymykseksi kirjaimellisesti. Valveutunut pitää olla, mutta toimenpidettä ei pidä teilata näiden missään nimessä. Kun tarve ja ammattilainen kohtaa, olet hyvissä käsissä. Väärissä käsissä toimenpide saattaa pahimmillaan olla loppuelämän riesa, mutta ammattilaisen kädenjälki puolestaan on joka viillon arvoinen.

Kuvassa kosmetologimme Anni Siivosen tekemät microblading-kulmat ennen ja jälkeen.

Seuraa blogiamme... lähiaikoina luvassa lisää kuvia Annin käden jäljestä.