Murretaan myyttejä: tiesitkö tämän kasviväreistä?

18.02.2019

Mielikuva, joka tulee mieleen sanasta ”kasviväri”? Varmasti Sinullekin välähti verkkokalvoilla syvänpunainen tai kirkkaan kuparinen hiuskuontalo ja sana ”henna”, eikös? Onneksi kasvivärjäys on nykyään paljon muutakin. Luonnonmukaisuus ja synteettisille hiusväreille allergisoituminen on lisännyt tietoutta tähän värjäystapaan huomattavasti, mutta vielä on paljon, mitä on hyvä tietää. Murretaan myyttejä ja lisätään faktaa, siitä seuraavassa:

1. Ei tarvitse nähdä pelkästään punaista!

Sävyjä löytyy toki siitä punaisesta kupariin ja ruskeasta mustaan. Ja kaikkea siltä väliltä. On totta, että kasvipohjaiset sävyt useasti taittavat lämpimään, mutta nyt saa ruskeastakin kauniin viileitä sävyjä. Jopa vaaleaan saa pari astetta kirkastusta, toki itse vaalentaminen ei kasviväreillä onnistu.

 Viileää ruskeaa

 Luonnollista kuparia

Kirkasta kuparia

 Ruskean ja kuparin eri vivahteita

2. 100% luonnontuote

Luonnon raaka-aineet veteen sekoitettuna; siinä on kasvivärin resepti. Se, mitä raaka-aineita massaan sitten sekoitetaan, riippuu siitä, mitä väriä tavoitellaan. Ilman synteettisiä väriaineita tai ammoniakkia. Hyvin siedettyä siis. Tämän asian kanssa kannatta olla hyvin tarkkana. Studio OLOn ekokampaaja Ferdane tekee töitä varmasti 100% luonnon raaka-aineita sisältämillä kasviväreillä. Kuluttajille on suunnattu myös paljon viherpestyjä aineita, jotka kuitenkin sisältävät synteettisiä ainesosia. Kannattaa siis varmistaa, että mitä hiuksiisi laitettu massa sisältää.

Vesi ja jauhemainen sekoitus yrttejä ja kasvien osia. Hmmm… värimassa näyttää ja tuoksuu erittäin mielenkiintoiselta, kuvailevin sana taitaa olla ”maanläheisyys”...

3. Vaimentaa myös luonnonvaaleita kohtia

Eli niitä harmaita hiuksia. Lopputulos on kauniin liukuva ja kiiltävä eikä varmasti jätä ”kypärä-efektiä” hiukseen.

4.Hiusta hellivää värjäystä

Koska kasvivärit pohjautuvat luonnon raaka-aineisiin, ovat ne hiusta helliviä ja hoitavia. Kasvivärit eivät riko hiuksen rakennetta, vaan väri kiinnittyy hiuksen pintaan sekä omaan pigmenttiin tehden suojaavan kalvon. Kalvo tekee hiuksen pinnasta ehjän, jolloin valo taittuu siihen kauniisti. Silloin hius kiiltää! Kalvon muodostuminen hiuksen pinnalle luonnollisesti myös silottaa ja vahvistaa hiusta. Hiukset ovat helpommin hallittavissa, kun karheus ja pörröisyys minimoituu.
Suojaava kalvo takaa myös kestävän värjäystuloksen hiuksessa. Haalistuminen ei siis yleensä aiheuta tarvetta uudelleen värjäykselle, vaan tyvikasvun peittäminen. Kasvuraja kasvivärillä on huomattavasti pehmeämpi, jolloin tarve uudelleen käsittelylle pitenee. Itsessään kasvivärit voidaan luokitella kestoväreiksi, jonka intensiivisyyteen vaikuttaa värin vaikutusaika, hiuksen oma väri ja kunto. Oikein huokoinen hius saattaa tarvita myös kaksi värjäys kertaa intensiivisen lopputuloksen saamiseksi. Huomioitavaa on myös, että koska kasvivärien pigmenteillä on ilmiömäinen kyky tarttua hiuksen pintaan, eivät ne tahdo myöskään helposti päästää irti. Varsinkin tummien väri sisältämä indigo kiinnittyy tehokkaasti hiukseen. Vaatii useamman vaalentamisen ennen kuin pigmenttiä saa irti ja silloinkin lopputulos ei ole puhdas vaalea. Siksi muutoksenhakuiselle kasvivärjäys ei ole paras mahdollinen, tummentajalle ja sävyttäjälle kyllä!

Hyvän olon SuperTreenit!

01.02.2019

Tiedätkö Sinä, mitä on GroovyYoga, Reggaeton tai BootyBump?

SuperTreenit Naantalissa kertoo vastauksen!

Maaliskuun 10. päivä tuo mukanaan taas liikkumisen iloa koko päivän täydeltä SuperTreenien merkeissä. Naantalin kylpylä ja Maijamäen liikuntahalli keräävät jälleen yhteen kaikki ikiliikkujat, aktiiviliikkujat ja aloittelijat kokeilemaan, tutustumaan sekä haastamaan itsensä uutuuslajien parissa. Tarjolla on yli 80 ohjattua tuntia aina Twerkistä Balettiin, Hiit-treenistä joogaan ja aivan kaikkeen siltä väliltä. Kuntoa ja kestävyyttä, voimaa ja venyttelyä, mietiskelyä ja mielenrauhaa, tanssia ja tasapainoa, tempoa ja tehoa, liikettä ja liikkuvuutta, kehonhallintaa ja kaloreiden kulutusta, rentoutusta ja rauhaa, toiminnallisuutta ja tasapainoa, intervallia ja itsepuolustusta… jokaiselle jotakin. Kurkkaa koko kattaus seuraavasta linkistä:

https://www.supertreenit.fi/ohjelma-2019/

Mutta tarjolla on muutakin kuin uutta inspiraatiota ja iloa liikkumalla. Luvassa ajankohtaisia luentoja liikkumisesta, palautumisesta, ravinnosta, hyvinvoinnista ja terveydestä. Miten on, maistuisiko SuperNaurut tai Hyödyllistä, hyvää ja terveellistä?

Maijamäen liikuntahallilta löytyy myös yhteistyökumppaneiden messuosasto. Runsaasti ostettavaa ja nähtävää. Siellä tietenkin mukana menossa myös me, Studio OLO! Päivän teemana kaunistautuminen pikaisesti treenin lomassa… voit siis tulla hakemaan kulmat kuntoon, kauniit kynnet kestolakkauksella tai kampausta kutreihin.

Kiinnostuitko?

Kerro, mikä sinua liikuttaa ja voit voittaa lipun tähän SuperPäivään! Voit kommentoida itseäsi kiinnostava tunti julkaisuumme Facebookissa tai käydä täyttämässä arvontakuponki Studio OLOssa! Arvontaan voi osallistua ajalla 1.-10.2. ja arvonta suoritetaan 11.2. Otamme voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

https://www.facebook.com/studiooloturku/

Arvonnan järjestää Studio OLO/Design Beauty.

Neljä voittajaa saavat lipun mielettömään liikuntatapahtumaan! Tuntivaraukset ja muut ohjeet tapahtumaan liittyen käydään läpi voittajien kanssa.

Heittäytymistä, hikeä, hulvatonta hauskapitoa, hyvää oloa ja kaikki hyvään tarkoitukseen, tule mukaan!

https://www.supertreenit.fi

Karista kuivuus, selätä sähköisyys vol.3

29.01.2019

Viimeisin, mutta ei vähäisin vaiva: rohtuneet huulet! Kun mikään voide ei riitä ja huulirasvatuubin pitää olla kaiken aikaa käden ulottuvilla Talvi tuplaa ongelman ja kiillot sekä punat saavat jäädä kaappiin odottamaan aikaa pehmeämpää.

Heitetäänpä hyvästit huulien halkeilulle ja otetaan käyttöön huulivoiteiden lisäksi muitakin aseita. On turha yrittää rasvata huulia, jos tehoaineet karahtaa jo karheuden karille. On kirjoittamattakin selvää saada vaikuttavia aineita pintaa syvemmälle, jos vastassa on kuivan karheat ja repaleiset huulet. Kosteus haihtuu pinnalta hetkessä jättäen huulet edelleen karheiksi. Ja mitä tapahtuu sitten? Kaivetaan huulivoide jälleen taskun pohjalta ja levitään. Oravan pyörä on valmis: kosteus ehtii haihtua vaikumatta ja jälleen lisätään voidetta kuivuuden ja karheuden voittamiseksi. Kuulostaako tutulta? Huulirasvakoukussa.

Keino kierteen katkeamiseen:kuorinta! Koska Sinä viimeksi olet kuorinut huulesi? Niin, todellakin kuorinut. Siinä missä ihoa, huuliakin kuuluu kuoria. Kuorinta poistaa karheuden sekä kuolleen ihosolukon ja näin huulesi ovat valmiit ottamaan vastaan tehokkaan hoitovoiteen! Yksi kerta viikossa riittää, mutta ongelman ollessa pahimmillaan voi kuorintaa suorittaa hyvin pari kertaa viikossa, kun sen jälkeen hoitaa huulia hyvällä hoitovoiteella. 

Christian BRETONin Lip Scrubin mikrojyväset kuorivat hellävaraisesti kuivaa ihosolukkoa huulten pinnalta.  Levitetään kevyesti huulille pyörivin liikkein ja lopuksi poistetaan veteen kostutetulla pumpulilla. Helppoa! Karheus helpottaa ja huulet tuntuvat jo yhden kerran jälkeen pehmeämmiltä. Hyvä tuote myös, kun haluat tehdä juhliin onnistuneen ja kestävän huulimeikin.

Kun huulet on kuorittu, on hyvä helliä niitä hoitavalla voiteella. Nyt tehokkaat ainesosaset saadaan vietyä huomattavastii syvemmälle. Christian BRETONin Serious Lip Repair on varsin vakavasti otettava voide, kun haluat huulista pehmeämmät. Mikä parasta, ainutlaatuinen Swissium-yhdiste muodostaa kalvon huulen pinnalle. Se suojaa pakkaselta eikä päästä kosteutta karkuun. Pelastaa rohtuneen repaleiset huulet tehden niistä pullean pehmeät ja pusunkestävät!

Näillä konstein kuivuus ja karheus kuriin! Kannattaa kokeilla!

Kerro ja kommentoi myös omat niksisi.