Kauniina kaiken aikaa!

04.12.2019

Kaikkein ammattitaitoisimmankin ripsiteknikon työ valuu hukkaan, jos ripsipidennysten kotihoito ei ole kunnossa. Kun ammattilainen on tehnyt työnsä niin kuin pitää, siirtyy pallo käyttäjälle. Otetaan ohjeista koppi!

Kriittinen kaksnelonen! 

Laiton tai huollon jälkeen kuidut ovat kyllä kiinnittyneet, mutta liima kestää kuivua läpikotaisin 24 tunnin ajan. Tarkoittaen, että tietyt toimenpiteet ja olosuhteet ovat erityisen herkkiä kiinnityskohdalle ja saattaa irrottaa kuidun. 

Vuorokausi vältellen:

-Hikeä, höyryä, hellettä

-Kastelua, kyyneleitä, kuumuutta

Treenaaminen ei ole kiellettyä, kunhan muistaa, että treenihiki ei osu ripsiin, treenin jälkeen ei ryntää suihkuun silmiä kastellen ja eikä tee palautusta saunassa.

Tunteilukaan ei ole pahasta, kun välttää suuria tunteenpurkauksia kyyneleiden muodossa 

Ja varmuuden vuoksi sateisena päivänä käyttää sateenvarjoa.

Pidä puhtaana päivittäin!

Pysyvyys lähtee puhtaudesta. Kyllä, ripsiä saa kastella ensimmäisen vuorokauden jälkeen. Ja kyllä, ripsiä tulee puhdistaa päivittäin. Luonnoripsi suojelee silmää epäpuhtauksilta, kun taas kuidut keräävät niitä. Ripsien väliin kertyy herkästi likaa ja iho erittää ripsen tyveen talia ja rasvaa. Varsinkin, jos käyttää meikkiä. Epäpuhtaudet altistavat herkästi tulehduksille, mutta myös irrottavat liimausta.

Pidennykset siis puhdistukseen päivittäin. Ripsipidennyksiä voi puhdistaa öljyttömillä tuotteilla, joiden kanssa ei tarvitse käyttää vanua, vanulappuja tai pumpulia. Erityisesti ripsien puhdistukseen tarkoitettu LashLoversin Beauty Wash-Foam pesee kasvojesi lisäksi ripset- tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

Näillä ohjein puhdasta:

♦Kastele kädet ja kasvot runsaalla vedellä. Ja edelleen kyllä, myös ripset saa kastella, kun huollosta tai laitosta on kulunut se 24h.

♦Annostele kämmenelle pieni, pähkinän kokoinen määrä Beauty Wash -foam.

♦Puhdista vaahdolla ripset sekä koko kasvojen alueen meikki. Hiero varovasti ja kevyesti tuotetta ripsiin sormin tai käytä siihen erityisesti tarkoitettua puhdistussivellintä.

♦Huuhtele kasvot.

♦Kuivaa kasvot ja ripset kevyin painalluksin. Älä hankaa pyyhkeellä.

♦Harjaa ripset tarvittaessa.

                                                  Puhdasta!!

Hellästi harjaten!

Ripsiharjaa on hyvä käyttää kevyesti päivittäin. Näin ripset pysyvät eroteltuina, siisteinä, suorassa rivissä ja varsinkin volyymiripsissä viuhkat pysyvät auki. Harjaus asettaa ripset kauniisti kohdalleen, eikä niitä tarvitse silloin sormin yrittää asetella. Oikein tehdyissä ripsissä harja kulkee sujuvasti pidennysten läpi. Ripset harjataan kuivina ja oikea tapa harjata ripset on yläkautta pyörittää ripsiharjaa kevyesti tyvestä pois päin. Harjaus poistaa myös epäpuhtauksia, mutta myös se harja tulee muistaa puhdistaa säännöllisesti!

Kaihda koskettelua!

Päivittäistä puhdistusta ja harjaamista lukuun ottamatta kaikkea koskettelua on hyvä välttää. Ei nyppimistä tai näpräämistä, hiplaamista tai hankaamista, taivuttelua tai tunnustelua… tämä siksi, että ei viedä turhaan ylimääräisiä epäpuhtauksia ripsiin ja lisätä näin tulehdusriskiä, mutta ei myöskään ylimääräisellä koskettelulla irroteta kuituja omine ripsineen. Kaikki koskettelu kun saattaa liuottaa liiman kiinnitystä. Ja vaikka tarkoitus olisi vain avata ripsiä, monesti tämä nyppiminen ja sormeilu herkästi irrottaa niitä. Ja enemmän kuin on tarpeen.

Sama juttu hankaamisen kanssa. Ei hankausta puhdistaessa, mutta ei myöskään nukkuessa. Kyllä, luit oikein. Toisella kyljellä nukkuminen käsi tyynyn olla on monelle ihanin nukkumisasento ikinä, mutta saattaa irrottaa ripsiä toisesta silmästä, kun ripset osuvat tyynyyn. Siksi asentoa on syytä välttää, mikäli huomaa sulkasatoa, tai siis ripsisatoa toisessa silmässä.

Vielä viimeisenä: unohda taivuttaminen. Mekaaninen taivuttaminen kun saattaa katkoa niin kuidut kuin omatkin ripset tyvestä asti. 

Jos ripset ärsyttävät, kutiavat tai aiheuttavat herkyyttä, on ne poistettava. Asiallisin keinoin ammattilaisella. Ei siis itse ripsiä nyppimällä.

Huoltovälillä on väliä!

Kaiken edeltävän lisäksi ripset tulee huoltaa säännöllisesti ammattilaisella. Välillä on väliä, eikä sitä ainakaan pidä päästää liian pitkäksi. Luonnonripsi kasvaa sykleissä ja kasvukausi on jokaiselle yksilöllinen. Kuitenkin keskiarvoisesti huoltoväli on sen 3-5 viikon välillä. 

Pidetään pidennyksistä huolta ja luonnonripset loistavassa kunnossa! Näin ne pysyvät kauniina kaiken aikaa!

Ripset rivissä!

25.11.2019

Jokainen meistä on kuullut tarinan hirviöripsistä; epäonnistuneesta ripsipidennyksestä. Valitettavan moni on tämän jopa kokenut. Yksikin tällainen kokemus ja tarina on liikaa. Jotta omat ripset voivat hyvin pidennysten kanssa ja jotta pidennykset näyttävät mahdollisimman hyviltä koko huoltovälin ajan, lähtökohtana on ensisijaisesti ripsiteknikon ammattitaito.

Kuka tahansa voi suorittaa ripsiteknikon kurssin ja tehdä ripsiä vaikka kotona. Jos hygienia, välineet, tuotteet ja ilmanvaihto on kunnossa, ei paikalla ole merkitystä. Ei siis tyrmätä niitä nyt, joiden liiketila sijaitsee kotiloissa. Merkitystä on sillä, mikä on tekijän ammattitaito. Tämäkin on kuitenkin palvelu, joka vaatii treeniä ja oikeata tekniikkaa. Kurssin suorittaminen ei vielä takaa sitä, että on heti valmis pro-tason tekijä.

Mitä väärin tehdyt ripset sitten aiheuttavat?

Kaikki lähtee siitä, että omat ripset pysyvät vahingoittumattomina ripsipidennyskuitujen alla. Siksi pidennys toteutetaan aina luonnonripsiä mukaillen: luonnonripsien pituus, määrä ja tuuheus määrää lopputuloksen. Vaikka kuinka olisi visioissa puolta pidemmät ja paksummat ripset, kannattaa luottaa ripsiteknikon näkemykseen siitä, mikä on turvallisin lopputulos juuri sinun ripsillesi. Mitä tahansa ei kannata eikä saa luoda, vaikka miten haluaa. Esimerkiksi kuidut saisivat olla korkeintaan 2-3mm pidempää kuin oma ripsi. Ja miksi? Se kuuluisa fysiikan laki: oma ripsi ei jaksa eikä pysty kannattelemaan paljon pidempää ja painavampaa kuitua, vaan putoaa pois. Pahimmillaan oma ripsi kärsii ja vahingoittuu niin, että ei edes hetkeen kasva takaisin.

Tuhoava lopputulos on myös väärin liimatuilla kuiduilla. Klassisen pidennyksen tarkoituksena on liimata yksi kuitu per oma ripsi. Tekniikan puutteesta kertoo se, jos kuituja on yhdelle ripselle liimattu useita. Kuituja liimattaessa on myös liiman määrällä väliä, jottei liimaa vierekkäin olevia omia ripsiä ja kuituja yhteen. Lopputulos on silloin kaikkea muuta kuin esteettinen ja lopputulosta voi kuvailla kasaksi ripsiä, kuituja ja liimaa. Ja kun näitä ripsimöykkyjä silmistä löytyy, hakeutuu omat sormet näihin myös. Se, että ripsiä hieromalla nostetaan silmätulehdusriskiä, herkästi myös sormeillaan näitä ripsikasoja pois. Turhaa tässä kohtaan varmasti on mainita jälleen, mitä tämä ripsille aiheuttaa. Nämä yhteenliimautuneet kasat irrotessaan kun vievät yleensä paljon kuituja ja omia ripsiä mennessään. Ja jos jäljelle ei jää kuin aukko, ei huollossa tätä aukkoa paikata mitenkään. On odotettava, että siihen kasvaa oma ripsi takaisin.. sitten joskus...

  

Kuvassa klassinen pidennys, jossa näkyy miten omiin ripsiin on liimattuna enemmän kuin se yksi kuitu.

Monta kuitua yhdessä ripsessä sekä liian paljon liimaa. Liiman aiheuttamat kasat ripsissä keräävät helposti myös likaa ja ovat siksi epähygieeniset.

Edellinen pätee myös volyymiripsiin. Oikeaoppisten volyymiripsien kuuluu olla ilmavat ja viuhkan tulisi olla avattu V:n -malliseksi. Sen ei kuulu näyttää sumppukasalta, jossa on vain kasa volyymikuituja nipussa. Kun oikein tehdyissä volyymiripsissä yksi luonnonripsi tippuu, viereisen ripsen volyymiviuhka peittää syntynyttä koloa. Kun taas sumppuripsistä irtoaa yksi volyymikuitunippu, jättää se jäljelle ison aukon, jota ei peitä mikään.

Kuvassa volyymiripsiä, jotka eivät ole oikea oppisesti viuhkassa. Kuidut ovat vain liimattu epämääräisesti sumppuun. Mainittakoon, että kyseiset ripset eivät ole Studio OLOssa tehty alunperin.

Ja irronneet kuidut näyttävät tältä:

Vaikka ripsiin liimatut kuidut pitäsi viuhkassa näyttää tältä:

Harjaamalla kevyesti ripsiharjalla pidennykset läpi voi varmistua siitä, että kyseisiä kökköjä, kasoja tai möykkyjä ei ripsissä ole. Esimerkiksi huollon jälkeen harjan tulee sujuvasti kulkeutua kaikkien ripsien läpi. Tämän harjattavuuden varmistaminen on ehdottomasti ripsiteknikon tehtävä ennen kuin päästetään asiakas pois.

Liiman käytössä pitää myös tekniikka olla erittäin hyvin hallussa. Liima on kuitenkin kemikaali, joka väärin käytettynä saattaa aiheuttaa herkistymistä. Liima ei siis saa olla kosketuksessa ihoon. Kuitu liimataan aina 1 mm päästä luomesta. Luomelle liimattu kuitu saattaa aiheuttaa herkistymistä liimalle. Eikä siinä vielä kaikki, luomelle liimattu kuitu yleensä kutittaa, ärsytytystä ja saattaa aiheuttaa jopa kirvelyä. Luomeen liimatut kuidut voivat painaa luomea, aiheuttaa turvotusta ja luomen turvotessa kuidut voivat jopa painautua luomen sisälle rikkoen luomen ihon. Luomelle väärin liimatut kuidut pitää heti poistaa, mutta ei itse repimällä. Jälleen siksi, ettei vahingoiteta omia ripsiä eikä itse sormeilemalla aiheuteta tulehdusta silmään.

Liian tyveen kiinnitetyt ripset ja liikaa limaa tyvessä. Näin liima kiinnittää kasoiksi myös viereisiä ripsijä ja kuituja.

Luonnonripset kasvavat sykleissä ja sen takia oikein laitetut ripset pysyvät maximissaan 2-4 viikkoa. Tämän jälkeen ne tulee aina huoltaa. Toki on normaalia, että huoltovälin aikanakin ripsiä irtoaa. Niin kuituja kuin omiakin. Huoltoon tullessa pitäisi ripsiä olla vielä noin 50% jäljellä. Huollossa poistetaan kaikki ylikasvaneet pidennykset ja lisätään kuituja ripsille, mitkä jaksavat pidennyksiä kantaa. Jos ripset pysyvät epärealistisen kauan, on se merkki siitä, että mahdollisesti on käytetty liikaa liimaa tai ripsienpidennykset on liimattu yhteen, joka estää ripsien luonnollisen irtoamisen.

Tekstin tarkoitus ei ole pelotella, vaan vähentää oman luonnonripsen kärsimystarinoita. Kuten edellä selkeästi on tullut ilmi, kaikki lähtee tekijän ammattitaidosta. Tietenkään se ei yksin riitä. Ripsihuollon jälkeen pitää myös käyttäjän ottaa koppia oikeasta tavasta toimia pidennysten kanssa. Monille tämä on jo tuttua perusjuttua sekä normaalia tapaa toimia, mutta ikinä tuo kertaus ei ole pahasta. Jotta nyt ei tule infoähkyä ripsistä yhteen kertaan, otetaan seuraavaan blogiin pieni muistutus siitä, miten kotioloissa niiden ripsien kanssa tulee toimia.

Alla vielä kuva siitä, miltä ripsien kuuluisi näyttää ennen ja jälkeen huoltoa. Huoltoväli neljä viikkoa ja kauniisti ripset rivissä Anni Siivosen jäljiltä...niin ennen kuin jälkeen 😊

Säihkettä silmiin ja katseen korostusta vol.1

18.11.2019

Alkaisiko päiväsi paremmin, jos peilistä katsoisi heti aamusta alkaen pirteämpi ilme?

Haluaisitko pitkät, tuuheat ja kauniin kaartuvat ripset ilman ripsiväriä ja muuta meikkiä -joka päivä, aamusta iltaan?

Lue siis seuraava, jos vastasit edellisiin kyllä.

Intensiivinen katse, pirteämpi ilme sekä huolitellun ja viimeistellyn näköinen silmäehostus; ilman sitä ehostusta. Ripsipidennykset pystyvät kaikkeen tähän. Pidennyksillä saadaan aikaan efekti kuin silmät olisivat meikillä viimeistelty. Todellisuudessa et tarvitse ripsiväriä laisinkaan, koskat pitkät, tuuheat ja mustat kuidut luovat syvän ja tehokkaan intensiivisen katseen. Tyvestä paksummat kuidut tekevät eyelinermaisen efektin ripsien tyveen, et tarvitse siis edes rajauksia. Ja kun meikata ei juuri tarvitse, ei illalla tarvitse tehdä hurjia meikinpoisto-operaatioita. Säästät siis aikaa meikkaus- ja kauneudenhoitorutiineissa. Ripset näyttävät viimeistellyiltä, vaikka meikkiä ei tarvitse eikä kannata käyttää laisinkaan. Voit heittää hyvästit ripsiväripaakuille ja aikaa vieville kauneudenhoitorituaaleille. Ratkaisu myös Sinulle, jolle meikkaus on haasteellista tai omat ripset eivät syystä tai toisesta riitä näyttävään katseeseen.

Kun joku juttu tulee muotiin, se tykkää yleensä turvota kuin pullataikina. Näin kävi myös ripsipidennyksille. Ripsienpidennyspalvelut ovat rantautuneet jo hyvän aikaan sitten, joten ilmiönä tämä ei ole uusi. Ripsikuituja saa monessa eri mitassa, kaarevuudessa ja paksuudessa. Ja viitaten tuohon pullataikina esimerkkiin, alun jälkeen nämä ripsipalvelut menivät aika lailla överiksi. Mitä pidemmät, paksummat ja kaarevammat, sen paremmat. Tai sitten ei. Lopputuloksena oli luvattoman luonnottomia ripsiä ja lukuisia tarinoita siitä, miten omat ripset menossa kärsivät. Onneksi nyt ovat tekijät ja asiakkaat heränneet siihen, että miten näistä palveluista saadaan pidempikestoinen hyöty irti omien ripsien siitä kärsimättä.

Paino sanalle ammattilainen. Ei ole samantekevää, kuka ripsiä tekee. Koulutettu ripsiteknikko osaa katsoa, mitä pituuttaa, paksuutta ja kaarevuutta tarvitaan, jotta haluttu lopputulos on toivottu ja omat ripset sen kestävät. Ripsipidennys kun pitää toteuttaa ennen kaikkea omia ripsiä mukaillen. Fysiikan lakeja ei saa tässä kohtaan unohtaa: hento ja lyhyt ripsi ei millään jaksaa kannattaa esimerkiksi kaksi kertaa pitempää ja paksumpaa kuitua. Harvoin siis myös käytetään pidennyksissä vain yhtä pituutta. Sisä- ja ulkokulmissa, missä ripset ovat selkeästi lyhyempiä, tulee myös käyttää lyhyempiä kuituja. Myös ripsiteknikon ammattitaito tekniikassa ratkaisee. Ei ole samantekevää, miten niitä kuituja ripsiin asettelee. Oikea tekniikka varmistaa myös, että liiman käyttö on hallussa. Kuituja ei kuulu liimailla luomelle eikä omia ripsiä kuituineen kököiksi. Kukaan ripsiteknikko ei pelasta tälläisiä ripsiä seuraavalla huoltokerralla.

Klassista, volyymia vai valmisviuhkaa?

Vaihtoehtosi ripsipidennyksille: luonnollisen klassinen ripsipidennys, volyymipidennys ja sen rinnalle tullut nopeampi versio valmisviuhkoin.

Klassisessa pidennyksessä ripsikuituja liimataan omiin ripsiin yksitellen eli yksi kuitu/ripsi. Lopputulokseen siis vaikuttaa omien ripsien tuuheus ja lopputulos oikein tehtynä on hyvin luonnollinen.

 

Klassisella kaunista katsetta by Anni Siivonen

Volyymiripsissä ripsikuituja liimataan käsityönä useita kuituja yhteen omaan ripseen. Klassisiin ripsikuituihin verrattuna volyymin kuidut ovat ohuempia ja joustavampia. Näin oma ripsi kestää usean kuidun painon. Ja kun kuituja voidaan yhteen ripseen liimata enemmän, on lopputulos väistämättä tuuheampi kuin klassisiin ripsiin verrattuna. Varsinkin silloin, kun omat ripset ovat harvat. Koska ripsikutuja laitetaan omiin ripsiin puhtaasti käsityönä, lopputulokseen vaikuttaa huomattavasti tekijän ammattitaito. Väliä on sillä, miten kuituja ja montako kuitua ripselle liimataan.

 Volyymiripsiä by Anni Siivonen

Juuri edellä mainituista ripsenlaittotekniikoista johtuen, klassisiin verrattuna volyymiripsien laitto kestää kauemmin. Myös lopputuloksessa on eroja. Volyymit ovat selkeästi tuuheammat ja näin ollen enemmän tehdymmän näköiset kuin klassiset. Joidenkin mielestä volyymiripset näyttävät herkästi laattamaisilta, ja siksi mielummin päätyvät klassisiin. Volyymitekniikalla puolestaan saadaan selkeästi tuuheammat silloin, kun omat ripset ovat harvat.

Vaikka aikaa volyymiripsien laittoon ja sen huoltoon kuuluu enemmän, klassisiin verrattuna huoltoväli on pidempi. Kun haluaa pitää kauniin ripsirivin klassisissa, on huolto hyvä tehdä kolmen viikoin välein. Volyymiripset kestävät vähän pidempää väliä, noin 4-5 viikkoa on monelle sopiva.

Volyymiripsien nopeampi versio on valmisviuhkat, jossa kuidut ovat jo valmiiksi liimattu viuhkoihin. Nämä valmisviuhkat kiinnitetään sellaisenaan yksittäiseen ripseen.
Ero normaalina käsityönä kiinnitettyihin volyymiripsiviuhkoihin on se, että aikaa kuuluu huomattavasti vähemmän. Miinuksena mainittaakoon, että huoltoväli on toki jälleen vähän tiiviimpi johtuen siitä, että kuidut irtoavat toki myös viuhkana, eikä yksittäin kuten normivolyymissä. Eli pitempi huoltoväli saa ripsirivin näyttämään nopeasti epäsiistiltä ja harvalta. Valmis viuhkat myös valmistetaan käsityönä, joten tarjolla on rajalliset määrät kaarevuuksia ja pituuksia.

Tämä onkin vaihtoehto niille, jotka eivät esimerkiksi pysty pitkään makamaan palvelussa paikoillaan tai aikaa ei ole volyymiripsien huoltoon. Valmisviuhkojen huoltoväli on sama kuin klassisissa ripsissä.

Volyymiripsien lopputulokseen vaikuttaa huomattavasti tekijän ammattitaito. Yksittäisenä käsityönä tehdyt ripset ovat aina tekijänsä näköiset. Valmisviuhkat tasaavat toki laatua, mutta pitkällä aika välillä eivät korvaa ammattitaitoa. Valmisviuhkat ovat loistava lisäpalvelu silloin, kun ajalla on merkitystä.

Kun valintasi on ripsipidennykset, oikein tehtynä ne takaavat kauniin katseen jokaisen päivään. Tekstissä avattiin ammattitaitoisen laittajan merkitystä pidennysten onnistumiseen ja kestoon. Oikein tehtyinä selviävät myös omat ripset vahingoittumattomina.
Mutta ei siinä kaikki. Seuraa blogia, seuraavassa kerrotaan ripsipidennyksen kotihoitovinkit. Miten sinä omalta osaltasi voit pitää huolen ripsipidennyksistäsi ja samalla omista ripsistäsi.