Helpotusta hiustenlaittoon, huonoihin hiuspäiviin ja hektisiin hetkiin!

29.03.2019

Ajansäästöä arkiaamuun ja kestoa kampauksille, seuraavassa kokeilun arvoisia vinkkejä hiusrutiineihin!

Kun herää tunteeseen, että pitäisi olla jo jossain muualla kuin siellä sängyn pohjalla. Peilistä katselee takaisin kuontalo, joka näyttää lehmän lipaisemalta. Onko mitään enää tehtävissä ilman suihkua, kun aikakaan ei ole? Hieman rasvoittuneen kuontalon voi vielä nopeasti pelastaa kuivashampoolla. Tasaiset suihkaukset suoraan hiusten tyveen, hetken vaikutus ja sitten kevyt hieronta sormienpäillä tyvestä ja hiuspohjasta. Näin tuote imee itseensä ylimääräisen talin saaden hiukset näyttämään raikkaimmilta. Tuote toimii, kun muistaa välttää pari kompastuskiveä. Liian runsas ja liian läheltä suihkutettu tuote paakkuuntuu ja jättää herkästi liitumaisen valkoisen lopputuloksen. Hiukset on enemmän sameat ja kiillottomat kuin raikkaan näköiset. Tästä syystä moni onkin jo heti kättelyssä hylännyt tämän kuitenkin niin uskomattoman tehokkaan tuotteen. Less is more- pätee tässäkin tuotteessa: helpompi lisätä kuin ottaa pois. Tätä noudattaen onnistut ja ihmettelet, miten olet edes ennen tullut toimeen ilman koko tuotetta!

Käyttökohteena ei ainoastaan ole pesua kaipaavat hiukset. Pelastaa myös liian puhtaat ja liukkaat hiukset. Voiko tällaista tilannetta olla? Kyllä voi! Juuri pestyt hiukset on vaikea taivuttaa kampaukselle. Varsinkaan sellaiselle, mikä kestää. Pari suihkausta kuivashampoota antaa hiukselle tarvittavaa karheutta ja rakennetta niiden muotoiluun. Antaa myös enemmän kuohkeutta ja volyymia, jolla saat helposti lisää näyttävyyttä. Tästä siis aasin siltana vinkki myös hentohiuksisille: käytä tuotetta puhtaaseen hiukseen, kun haluat oikeasti tuuhean kampauksen ilman turhaa föönaamista!

Entäs sitten, kun näet sen vaivan ja teet viimeisen päälle viimeistellyn kampauksen vain huomataksesi, että kaikki vaiva lässähtää ulos astuessa? Ilman kosteuspitoisuus on yksi hiuksen viimeistelyn pahimmista vihollisista. Se kosteus kun tykkää painaa alas kaiken föönatun kuohkeuden tai tehdä mukavasti karvaisen ja pörröisen lookin silotetusta viimeistelystä. Ärsyttävää. Tehokas ase kosteutta vastaan on KMS:n kosteussuoja eli Anti-Humidity Seal. Kun viimeistely on valmis, ruiskuta tuotetta hiukseen noin 25 cm:n etäisyydeltä. Tekee hiuksen pintaan suojaavan kerroksen kosteutta vastaan ilman, että tekee hiuksesta raskasta. Antaa myös erittäin kauniin viimeistellyn kiillon. Luonnonkiharat kuulolle, tämä tuote todella kannattaa lisätä oman hiustuotearsenaaliin!

Mikä avuksi, kun ne hiukset tosiaan pitää pestä aamulla ja saada myös nopeasti kuivaksi? Märällä hiuskella on ikävä lähteä pakkassäähän tai laittamattomalla tukalla tapaamisiin. Niin monen pitkän ja paksun tukan omaavaan ongelma: peseminen vie aikaa, mutta ennen kaikkea se kuivaaminen. Ja kun aikaa ei ole antaa kuivua vain tai mahdollisuutta lähteä märällä tukalla, on se fööni otettava kauniiseen käteen. Nopeuttaa hommaan tuo KMS:n ThermaShape Quick Blow Dry. Tämä tuote todellakin nopeuttaa hiusten kuivumisaikaa jopa 50%. Vaikuttavat ja hoitavat ainesosat pitää myös huolen, että ei hius kuivu pörröiseksi leijonanharjaksi vaan pysyy sileänä. 

Tällä kuvassa vasemmalla olevalla KMS:n ThermaShape Quick Blow Dry-tuotteella nopeutat hiustesi kuivumista. Pelastus pitkälle ja paksulle hiukselle! Tehokas ase kuivaamiseen ilman pörröisyyttä!

Keskeltä kuohkeutta kampaukseen ja raikkautta rasvoittuneeseen hiukseen! Revlonin Uniqone kuivashampoo pidentää pesuväliä ja antaa valjuun kampaukseen volyymia sekä virkistystä ihanan raikkaalla tuoksulla!

Kampauksesi sateenvarjo! KMS:n Anti-Humidy Seal antaa suojaa ilman kosteutta vastaan pitäen kampauksen kuohkeana ja viimeistelyn sileänä. Ei enää karvaista kuontaloa!

Luonnollisemmin vaaleaa - sukellus savivaalennuksen saloihin

04.03.2019

Kun haluat hiuksistasi vaaleamman hellävaraisesti, hyvin siedettynä ja luontoa kunnioittaen, vaihtoehtona on savivaalennus. Miten tämä vaalennustapa eroaa synteettisestä, sitä avaamme seuraavassa.

Kasvivärjäyksen myötä on kiinnostus herännyt myös hiusten savivaalennukseen. Ensimmäinen huomio on siis tehtävä jo tässä kohtaa; savivaalennus ei ole kasvivärjäystä, vaikka ekologisesta värjäystavasta puhutaankin. Kuten viime blogissa jo kasviväreistä kerroimme, kasviväreillä värjätään hiusta luonnonpigmentein veteen sekoitettuna. Hiusta voidaan siis sävyttää ja tummentaa, mutta ei vaalentaa. Savivaalennuksessa tosiaan vaalennetaan hiusta. Muutos on siis pysyvä, eikä niin sanotusti haalistu pois niin kuin väri ajan saatossa tekee.

Miten savivaalennus sitten toimii? Seos koostuu kolmesta yhteen sekoitetusta raaka-aineesta: savesta, soodasta ja vetyperoksidista. Ja kyllä, vetyperoksidi on synteettistä. Mutta värjäysprosessin aikana vetyperoksidi muuttuu vedeksi, eikä näin kuormita luontoa. Eli vaikka vetyperoksidi ei ole luonnontuote, on se täysin biohajoavaa. Edelleen siis voidaan puhua ekologisemmasta tavasta vaalentaa hiusta, eikä viherpesua markkinointimielessä savivaalennuksen osalta ole tehty. Huomioitavaa on myös, että ilman vetyperoksidia hiusta ei saada vaalennettua.

Savivaalennusta: kuvissa lähtötilanne, itse savivaalennuksen massa, värjäystekniikka ja tietenkin luonnonkaunis vaalea lopputulos! Itse värjäystapahtuman aikana saattaa kuulua pientä sihinää... tämä johtuu ruokasoodan reaktiosta saven ja hapetteen kanssa. Myös vaalennusmassan tuoksu on selkeästi miedompi kuin synteettisen vaalennuksen.

Ekologisuus ei ole ainoa mainossana, jolla tätä värjäystapaa voi kuvailla. Se on myös huomattavasti hellävaraisempi ja paremmin siedettyä kuin normaalilla vaalennusvärjäyksellä tehtävät prosessit. Syy näihin on edelleen edellä mainitussa kombossa: savi, sooda ja hapete. Savivaalennus ei sisällä kovia persulfaatteja tai ammoniakkia, eikä teollisia pigmenttejä, jolla kyllä saadaan mustaa valkoiseksi hiusta säälimättä. Vaalennus tapahtuu siis huomattavasti hiusystävällisemmin, ilman voimakkaita kemikaaleja. Tosin monen asteen vaalennuksiin tällä menetelmällä ei päästä. Superblondaukset tai mustasta vaaleaan kannattaa tehdä muilla menetelmin, jos tarpeen on. Savivaalennus sopiikin parhaiten luonnonväriin tai kasvivärillä värjättyihin hiuksiin. Toki synteettistäkin väriä saadaan vaalennettua, mutta arvion halutusta lopputuloksesta antaa ammattilainen, meillä Studio OLOssa ekokampaajamme Ferdane. 

Seuraavasa ennen ja jälkeen kuvia La Cordier-savivaalennuksista. Kaikki ovat ekokampaajamme Ferdanen käsialaa:

 

 

 

Hiusta hellivää ja hyvin siedettyä: vaalennusta luontoa vaalien!!!

Murretaan myyttejä: tiesitkö tämän kasviväreistä?

18.02.2019

Mielikuva, joka tulee mieleen sanasta ”kasviväri”? Varmasti Sinullekin välähti verkkokalvoilla syvänpunainen tai kirkkaan kuparinen hiuskuontalo ja sana ”henna”, eikös? Onneksi kasvivärjäys on nykyään paljon muutakin. Luonnonmukaisuus ja synteettisille hiusväreille allergisoituminen on lisännyt tietoutta tähän värjäystapaan huomattavasti, mutta vielä on paljon, mitä on hyvä tietää. Murretaan myyttejä ja lisätään faktaa, siitä seuraavassa:

1. Ei tarvitse nähdä pelkästään punaista!

Sävyjä löytyy toki siitä punaisesta kupariin ja ruskeasta mustaan. Ja kaikkea siltä väliltä. On totta, että kasvipohjaiset sävyt useasti taittavat lämpimään, mutta nyt saa ruskeastakin kauniin viileitä sävyjä. Jopa vaaleaan saa pari astetta kirkastusta, toki itse vaalentaminen ei kasviväreillä onnistu.

 Viileää ruskeaa

 Luonnollista kuparia

Kirkasta kuparia

 Ruskean ja kuparin eri vivahteita

2. 100% luonnontuote

Luonnon raaka-aineet veteen sekoitettuna; siinä on kasvivärin resepti. Se, mitä raaka-aineita massaan sitten sekoitetaan, riippuu siitä, mitä väriä tavoitellaan. Ilman synteettisiä väriaineita tai ammoniakkia. Hyvin siedettyä siis. Tämän asian kanssa kannatta olla hyvin tarkkana. Studio OLOn ekokampaaja Ferdane tekee töitä varmasti 100% luonnon raaka-aineita sisältämillä kasviväreillä. Kuluttajille on suunnattu myös paljon viherpestyjä aineita, jotka kuitenkin sisältävät synteettisiä ainesosia. Kannattaa siis varmistaa, että mitä hiuksiisi laitettu massa sisältää.

Vesi ja jauhemainen sekoitus yrttejä ja kasvien osia. Hmmm… värimassa näyttää ja tuoksuu erittäin mielenkiintoiselta, kuvailevin sana taitaa olla ”maanläheisyys”...

3. Vaimentaa myös luonnonvaaleita kohtia

Eli niitä harmaita hiuksia. Lopputulos on kauniin liukuva ja kiiltävä eikä varmasti jätä ”kypärä-efektiä” hiukseen.

4.Hiusta hellivää värjäystä

Koska kasvivärit pohjautuvat luonnon raaka-aineisiin, ovat ne hiusta helliviä ja hoitavia. Kasvivärit eivät riko hiuksen rakennetta, vaan väri kiinnittyy hiuksen pintaan sekä omaan pigmenttiin tehden suojaavan kalvon. Kalvo tekee hiuksen pinnasta ehjän, jolloin valo taittuu siihen kauniisti. Silloin hius kiiltää! Kalvon muodostuminen hiuksen pinnalle luonnollisesti myös silottaa ja vahvistaa hiusta. Hiukset ovat helpommin hallittavissa, kun karheus ja pörröisyys minimoituu.
Suojaava kalvo takaa myös kestävän värjäystuloksen hiuksessa. Haalistuminen ei siis yleensä aiheuta tarvetta uudelleen värjäykselle, vaan tyvikasvun peittäminen. Kasvuraja kasvivärillä on huomattavasti pehmeämpi, jolloin tarve uudelleen käsittelylle pitenee. Itsessään kasvivärit voidaan luokitella kestoväreiksi, jonka intensiivisyyteen vaikuttaa värin vaikutusaika, hiuksen oma väri ja kunto. Oikein huokoinen hius saattaa tarvita myös kaksi värjäys kertaa intensiivisen lopputuloksen saamiseksi. Huomioitavaa on myös, että koska kasvivärien pigmenteillä on ilmiömäinen kyky tarttua hiuksen pintaan, eivät ne tahdo myöskään helposti päästää irti. Varsinkin tummien väri sisältämä indigo kiinnittyy tehokkaasti hiukseen. Vaatii useamman vaalentamisen ennen kuin pigmenttiä saa irti ja silloinkin lopputulos ei ole puhdas vaalea. Siksi muutoksenhakuiselle kasvivärjäys ei ole paras mahdollinen, tummentajalle ja sävyttäjälle kyllä!