Anni treenaa teoriaa

30.05.2019

As the saying goes: kertaus on opintojen äiti. Todistetusti jälleen. Kosmetologimme Anni on kaksi vuotta tehnyt kulmien muotoilua microblading-tekniikalla. Nyt oli se hetki, jolloin Anni kävi päivittämässä tiedon, teorian ja tekniikan. Kurkista Annin Swiss Color-koulutuspäivään.

 Päivä alkoi tiukalla teorialla. Kertausta ja päivitettyä tietoa siitä, mitä pigmentit sisältävät ja mitä kulmien muotoa tehdessä pitää ottaa huomioon.

Päivän teoriapläjäys pigmenteistä:

Käytettävien pigmenttien INCI-lista eli tuotteen ainesosalista on erityisen tärkeää hallita. Miksi? Siksi, että tietää, mitä kemiallista ainetta ihon alle laitetaan microblaidingissä. Kuten edellisessä blogissamme kerroimme, syyt pieleen menneistä kulmista löytyy usein käyttäjän ammattitaidottomuudesta tai käytetyistä pigmenteistä. Mikäli kulmat alkavat ajan kanssa punertaa tai pahimmillaan vihertää tai ne muuttuvat epämääräisiksi rajoiltaan, on vika yleisemmin käytetyssä pigmentissä. Valitettavasti markkinoilta löytyy pigmenttejä, jotka sisältävät rautaoksidia tai titaanioksidia. Nämä kaksi ovat juuri niitä ainesosia, jotka saavat ajan kanssa aikaan edellä mainitut ei-toivotut ilmiöt. Esimerkiksi titaanioksidi on hyvin heijastava yhdiste, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että vaikutus moninkertaistuu kudoksessa. Eli rajat tarkan skarpeille viivoille on lähes mahdotonta toteuttaa, koska heijastava vaikutus moninkertaistaa värimolekyylien määrän. Tässä syy, miksi näkee näitä ns. mössöksi menneitä kulmia.
Rautaoksidi puolestaan saattaa taas vaihtaa väriä iholla, jolloin lopputulos saattaa muuttua punaiseksi tai jopa vihertäväksi. Ei toivottua, kun puhe on kulmien väristä. Lisäksi rautaoksidi vapauttaa elimistöön nikkeliä, eli ei siis sovi siis missään nimeksi käytettäväksi nikkeliallergikolle. Annin käyttämät SwissColor-pigmentit eivät sisällä mitään näitä edellä mainittuja yhdisteitä.

Ja kemian jälkeen katseet kohti käytännön työtä: Mitä huomioidaan kulmien suunnittelussa ja mittauksessa, jotta saadaan täydellisen onnistunut lopputulos? Tämäkin on tarkkaa mittaustyötä, ennen kuin yhtään viiltoa iholle tehdään. 

Ja tämän jälkeen tietenkin demoharjoittelua kouluttujan johdolla:

Ja lopuksi tietenkin Annin tekemä demotyö: 

  

Neljän viikon päästä suoritettu vahvistus Ja tältä kulmat näyttävät nyt:

Muotoilua microbladingillä!

02.05.2019

Ovatko kulmasi kärsineet takavuosien nyppimisestä? Haluatko huolitellut kulmat jokaiseen päivään ilman aikaa vievää ehostussessiota? Vaativan työn tai harrastuksen takia huolella tehdyt kulma ovat pois pyyhkäisty jo keskellä päivää? Vai harmittaako epäsymmetria?

Kuten edellisessä blogissa todettiin, kulmat ovat katseen vangitsijat. Siistit ja huolitellut kulmat korostavat kauneutta, kasvojen piirteitä ja tekee ilmeestä ryhdikkään. Aina kuitenkaan omat kulmat eivät riitä tai niiden tekemiseen ehostuksella vaatii joka aamu paljon työtä. Ja erittäin tarkkaa sellaista. Käsi pystyyn, monellako riittää arkiaamuna kärsivällisyys ja aika? Niinpä niin, hyvin harvalla.

Kestävämpää kuin kestovärjääminen, mutta ei niin lopullista kuin tatuointi. Kyse on siis jo monille tutusta ilmiöstä, microbladingistä. Tämä kulmakarvoja muotoileva tekniikka rantautui muutama vuosi sitten Suomeen aiheuttaen viiltävän villityksen kulmakarvojen muotoiluun. Mistä tässä palvelussa on siis kyse? Microblading-tekniikka on kulmien muotoilua, joka mahdollistaa kauniit, persoonalliset ja luonnollisen näköiset kulmat. Toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Kulmakarvat tehdään ohuella terällä karva kerrallaan, jolloin lopputuloksesta tulee luonnollinen. Puhutaan myös siis 3D-kulmista. Terä kastetaan väriin, jonka jälkeen ihoon tehdään pieniä viiltoja, joihin väri asettuu. Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. Erona on se, että microblading osuu ainoastaan ihon päällimmäisiin kerroksiin. Käytettävä terä koostuu mikroskooppisen pienistä 16 erittäin ohuesta terästä. Tämä puolestaan mahdollistaa linjojen ja kaarien tekemisen, joita muilla tekniikoilla ei ole mahdollista tehdä.

Sitten kysymys, mikä on kaikkien huulilla: voiko joku mennä vikaan? Valitettavasti tässäkin, kuten niin monessa muussakin nopeasti leviävässä muotivillityksessä, joukkoon mahtuu niitä, joilla homma ei ole hallinnassa tai mennään siitä, mistä aita on matalin. Valitettavasti kauneuden todellinen villi länsi. Jokainen voi käydä parin päivän kurssin microbladingistä ja sen jälkeen esiintyä toimenpiteen ammattilaisena. Hälytyskellojen on syytä soida, jos hinta on halpa ja toimenpidettä tehdään epämääräisessä tilassa. On kyse kuitenkin ihoa lävistävästä toimenpiteestä, jolloin ennen kaikkea tilat ja välineet pitää olla hygieeniset. Ja myös tekniikka pitää olla kunnossa. Microblading kun toteutetaan käsin kudosta viiltämällä, ei tekniikka saa olla vähän sinne päin. Väärin tehtynä kulmat saattavat arpeutua ja tarkasti piirretyt karvat levitä ajan kanssa suttuiseksi massaksi. Siksi tekijältä kannattaa kysyä koulutustausta ja pyytää portfoliota omista töistä, eikä ainoastaan juuri tehdyistä. Näin varmistuu tekijän kädenjäljestä.

Ei ole myöskään samantekevää, millä aineilla työskentelee. Villinä vellovien huhujen mukaan microbladingillä tehdyt kulmat muuttuvat ajan myötä punaisiksi tai sinertäviksi. Näin voi todella käydä, jos tekijä tilaa värit halvoista nettikaupoista toiselta puolen maapalloa. Ammattilainen käyttää pigmenttejä, jotka ovat 100% luonnollisia, eivät sisällä metalleja ja eivätkä ole haitaksi iholle. Näin ei myöskään tehdyt kulmat vaihda kuin kameleontti väriään vanhetessaan.

Ammattilainen käyttää myös aikaa huolelliseen asiakasanalyysiin. Tällöin tutkitaan mahdolliset kontraindikaatiot. Hieno sana, mutta tarkoittaa käytännössä, että selvitetään mahdolliset esteet palvelun tekemiselle. Näin vältytään mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä kulmia tehtäessä tai toimenpiteen jälkeen. Analyysissä käydään tarkasti myös läpi toiveet ja haluttu lopputulos.

Edellä mainitut syyt ovat niitä, joista ilo kauniista kulmista on muuttunut karvaaksi pettymykseksi kirjaimellisesti. Valveutunut pitää olla, mutta toimenpidettä ei pidä teilata näiden missään nimessä. Kun tarve ja ammattilainen kohtaa, olet hyvissä käsissä. Väärissä käsissä toimenpide saattaa pahimmillaan olla loppuelämän riesa, mutta ammattilaisen kädenjälki puolestaan on joka viillon arvoinen.

Kuvassa kosmetologimme Anni Siivosen tekemät microblading-kulmat ennen ja jälkeen.

Seuraa blogiamme... lähiaikoina luvassa lisää kuvia Annin käden jäljestä.

Katseet kulmiin!

24.04.2019

Kulmakarvat: kasvojesi kehykset ja kauneutesi korostajat!

Kun kulmat ovat kunnossa, peilistä katsoo aamulla heti paljon virkeämpi ja ryhdikkäämpi ilme. Eikä silloin paljon muuta ehostusta tarvita. Ehostuksen näkökulmasta kulmien kunnostuksella pääsee siis jo pitkälle. Mitä siis tulee huomioida ja miten tässäkin asiassa pääsee mahdollisimman helpolla? Siitä seuraavassa.

Kulmat ovat jatkuvasti kuuminta muotia. Näin on ollut jo läpi vuosisatojen. Jo muinaisessa Egyptissä kulmia tummennettiin ja Roomassa niitä nypittiin haluttuun muotoon. Tavalla tai toisella, ne ovat olleet ja ovat aina muodissa. Milloin kulmat nypitään ohueksi viivaksi, milloin haetaan linnunsiipimäistä muotoa ja milloin annetaan vain rehottaa mahdollisimman luonnollisesti. Muotia ei tässäkään tarvitse orjallisesti seurata, vaan omaa kauneutta kannatta korostaa sillä muodolla, missä itse viihtyy ja mihin ne luontuvat parhaiten. Jos insta-kulmat ei ole Sinun juttu, niin sitten ei ole. Tehdään sitten omaan persoonaan sopivat muotoilut nämä seikat huomioiden:

1. Oikea mitta
Muotoilu kannattaa aina suorittaa ammattilaisella, jonka jälkeen niitä on helppoa pitää kuosissa itse kotona. Ammattilaisen on helpompi katsoa symmetria ja muoto kuin itse peilistä päätä kääntelemällä. Pääsääntönä muotoilussa kuitenkin on kulmien alkamisen ja loppumisen kohta.

 .

Kulmien oikea pituus mitataan asettamalla sivellin nenänjuuresta kohti silmän sisänurkkaa (1) ja sitten kohti ulkonurkkaa (3): näin saadaan selville kulmakarvan aloitus- ja lopetuskohdat. Kulman korkein paikka on silmän iiriksen ulkoreunan kohdalla (2).

2. Muodon merkitys kasvonpiirteille

Muotoilulla voidaan korostaa kauneuttasi ja pehmentää kasvojesi muotojen hallitsevuutta. Ammattilainen osa ottaa tämän huomioon kulmien muotoa hakiessa. Pitkät kasvot vaativat kulmakarvalta hieman pidemmän hännän, jotka rajaavat kasvot keskeltä kahtia. Näin saadaan katkaistua efekti pitkistä kasvoista. Ovaaleille kasvoille sopivat perinteiset, loivasti kaartuvat kulmat ja pyöreille kasvoille kannattaa muotoilla korkeat, kulmikkaat sekä vahvat kaaret. Näin saadaan hieman särmää pyöreyteen. Kulmikkaille kasvoille puolestaan pehmeyttä ja siroutta saadaan aikaiseksi pyöreästi kaartuvilla kulmilla. Sateenkaaria ei tarvitse tehdä, riittää kun muotoillaan terävimmät kulmat pois. Sydämen muotoisille kasvoille kannattaa valita siististi muotoillut kulmat. Vahvoilla kulmilla ei kannata entuudestaan korostaa hallitsevaa yläosaa.

Muotoilu kannattaa suorittaa aina alapuolelta. Näin katseesta ei tule roikkuvaa. Yläpuolelta toki on hyvä poistaa kaikki mahdolliset hajakarvat, näin saadaan kulmien linjoista mahdollisimman skarpit. Usein kuulee sanottavan, että yläpuolelta ei nypitä. Kuitenkin kaikki, mitkä eivät kuuluu joukkoon, on hyvä ottaa pois.

3. Värjäys
Kulmat saavat tehokkuutta ja syvyyttä intensiivisellä värillä, joka jälleen korostaa kasvojasi. Värjääminen tuo myös helpotusta arkiaamun ehostamiseen. Kulmien ehostaminen meikillä on tarkkaa työtä, vaatii hyvät välineet ja vie hetken aikaa. Kun kulmat on värjätty, välttyy kaikelta tältä. Tai korkeintaan tarvitsee vain tasata tai täytellä mahdollisia tyhjiä koloja.

Värin valinnassa on hyvä myös olla tarkkana. Ei kannata noudattaa ajatusta, että kulmien ja hiusten väri kulkee käsi kädessä. Kulmat saavat olla jopa hieman vaaleammat kuin hiustesi väri tai korkeintaan kannattaa värjätä ne samalla tummuusasteella, kuin mitä hiustesi tyvi on. Liian tummat kulma tekee ilmeestä häijyn ja pelottavan.
Hyvä on myös välttää liian lämpimiä sävyjä. Ruskea taittaa usein punaiseen, jolloin on hyvä värimassaan sekoittaa harmaata tai jopa hieman mustaa halutusta tummuusasteesta riippuen. Nyrkkisääntönä on, että vaaleille sopivat luonnolliset ja vaalean ruskeat sävyt ja ruskeahiuksisille sekä punapäille tumman ruskea. Punapäiden on hyvä pitää mielessä myös, että hiusten punaisuutta ei kannata korostaa lämpimän sävyisillä kulmilla.

Muistutuksena myös, että kulmien värjäys kannattaa suorittaa noin päivää ennen tärkeää menoa, juhlaa tai aktiviteettia. Väri tarttuu aina hiukan ihoon kiinni saaden kulmat näyttämään tavoiteltua lopputulosta tummemmalta. Yksi hikijumppa tai kasvopesu irrottaa värin iholta tehokkaasti.

  

  


Tiesitkö, että sinulla on jopa 250 kulmakarvaa otsalla tai täysin luonnontilassa ja nyppimättömissä kulmissa olevalla jopa tuhat. Ne ovat silmiemme kosteussuoja sekä ilmeidemme korostaja ja näin ollen tunteidemme paljastaja, mutta myös kasvojemme kehykset ja kauneutemme korostajat; eivät siis mitenkään vailla merkitystä myöskään kauneudenhoidossa. Pelkästään jo muotoilulla ja värjäyksellä pääsee pitkälle, kuten edellä nähtiin. Entä jos kulmia ei jostain syystä ole, tai karvoja on muotoiluun liian vähän tai ne ovat pahasti epäsymmetriset? Ehostus on toki ratkaisu ongelmaan, mutta vaatii paljon vaivaa ja todella tarkkaa työtä jokaisena arkiaamuna. Muitakin ratkaisuja toki löytyy... kannattaa siis seurata blogiamme: seuraavaksi esittelemme yhden ratkaisun tähän ongelmaan.