Kemiallinen kuorinta- kauneuden kovempi keino vol.2

24.10.2019

Mitä Selenan iholle kuuluu nyt?

Viime blogissa kuorittiin ihoa kemiallisesti hapolla hieman pintaa syvemmältä ja kerroimme Selenan sanoin siitä, miltä kemiallinen kuorinta iholla tuntui ja mitä vaikutuksia iholla oli. Studio OLOn kosmetologi Mariannen tekemän analyysin ja hoitosuunnitelman mukaan kuorintahoitoa on hyvä toteuttaa Selenalle sarjahoitona, jotta päästään pureutumaan kesän tuomiin ongelmiin pigmenttihäiriöiden ja ihon tukkoisuuteen osalta. Ensimmäisellä hoitokerralla ihoa kuorittiin 1.hapolla, joka on hyvin ihoa kirkastava maitohappo. Iholla happo ei tuntunut vielä kovin kirvelevältä tai kivuliaalta, mutta sen positiivinen vaikutus ja teho oli huomattavissa heti jo hoidon jälkeen.

Entäs nyt, kun liikkeen ovesta astuu sisään toiseen hoito kertaan valmis Selena. Ennen kuin Selena on ehtinyt edes ovesta sisään, on eroa viime kertaiseen huomattavissa. Pigmenttihäiriötä kasvoilla on edelleen havaittavissa, mutta jo nyt niiden rajat ovat jo selvästi häivyttyneet. Pigmenttihäiriöiden vaalentaminen on yksi haasteellisimmista ihon ongelmista, joihin kosmetologi työssään törmää. Tämä vaatii usein useita sarjahoitoja ja ylläpitohoitoja tulosten saavuttamiseksi. Siksi on mahtavaa huomata, että jo yksi Medicalian kuorinnalla tehty hoito on antanut silmiin nähtäviä tuloksia.

 

Selenan iho viime kuorinnan jäljiltä ennen toista kierrosta

Fiilikset hoidon jälkeen

Kuten viimeksi kerrottiin, kemiallinen kuorinta perustuu siihen, että iholla aiheutetaan pieni hallittu palovamma. Tämän tavoite on uudistaa ihoa ja herättää se toimimaan paremmin. Kuten voi jo sanasta palovamma päätellä, iho ei yhdessä päivässä toivu toimenpiteestä. Toimenpiteen jälkeen iho saattaa tuntua aralta, herkältä, kuivalta ja kiristävältä sekä olla turvoksissa ja väriltään punainen. Kuuluu asiaan, ja kertoo siitä, että hoito on tehonnut.

Selenan mukaan iho tuntui ensimmäisen päivien aikana enimmäkseen hyvältä. Pahasti kasvoja ei kuumottanut ja iho ei ollut kosketusarka tai punoittava. Meikkiä pystyi käyttämään hyvin jo seuraavana päivänä; ei siis tarvinnut kätkeä kasvoja muilta ja pysyä vain kotosalla. Kolmantena päivänä iho oli selkeästi karheampi ja ihan pientä kuoriutumista oli havaittavissa. Tämä olikin lähes ainut silmin havaittavissa oleva toimenpiteen aiheuttama oire. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka suurempia näkyvämpiä reaktioita iholle ei ole silmin näiden nähtävissä, on niitä kuitenkin tapahtunut. Ja ensimmäinen hoitokin jo tehonnut.

Hoidon jälkeen huomattava ero ihon toiminnassa oli sen kyky ottaa vastaan hoitotuotteita. Kesän jälkeen ihon tukkoisuudesta kärsinyt Selena huomasi jo nyt, miten hyvin oikeat tuotteet iholle imeytyi. Ja kun tuotteet imeytyvät paremmin, saa iho niiden vaikuttavista aineista enemmän tehokkuutta irti.

Näillä perustein ja lähtökohdin päätettiin sitten tehdä Selenalle seuraava kuorinta vahvemmalla 2.hapolla. Tämä 2.happo koostuu maitohaposta, palorypälehaposta ja salisyylihaposta. Tehokas happosekoitus parantamaan ja tasoittamaan ihon rakennetta ja edelleen vaalentamaan pigmenttilaikkuja.

 

2.happo

Ja sitten töihin.

Astetta voimakkaampi 2.happo tuntuu Selenan iholla jo huomattavasti enemmän kuin 1.happo. Jälleen kerran herkimmät paikat ovat kaulan ja leuan alueet, jossa happo tuntuu aiheuttavan eniten kuumotusta ja kihelmöintiä. Asteikolla 1-10 Selena kuvailee tuntemusten olevan tasolla 5. Vaikka iholla vaikutus tuntuu huomattavasti viime kertaista enemmän, hoito on edelleen siedettävää. Ja Selena kestää hyvin koko 7 minuutin vaikutusajan.

Hoidon jälkeen tuntemuksia on selvästi viime kertaista enemmän. Ihon kuumottaa jo nyt hieman ja se on herkän oloinen. Nyt hyvänä kotihoito-ohjeena on laittaa rauhoittavaa voidetta aina tarvittaessa. Ja sitä iho seuraavina päivinä janoaa, onhan se jo nyt kuorittu toistamiseen viikon sisällä ja vahvemmalla hapolla.

Selenan sarjahoitoa jatketaan edelleen. Seuraava aika on varattu viikon päähän, jolloin arvioidaan, mitä seuraavaksi tehdään. Riippuen, miten iho reagoi ja toipuu tämän kertaisesta hoidosta, päätetään ensi kerralla, millä tehokkuudella sarjaa jatketaan. Todennäköisesti Selenan ihoa kuoritaan vielä ensi kerralla 2.hapolla ennen kuin siirrytään vahvimpaan 3.happoon. Myös hoitoväliä katsotaan sopivaksi, jotta iho ehtii toipua. Riippuen tuloksista sarjahoitoon riittää yleensä tuo neljä kertaa. Maksimi on kuusi, jonka jälkeen hoidoista on hyvä pitää selkeä tauko.

 

Selenan iho toisen hoidon jälkeen. Vaikka iholla hoito tuntui enemmän, ei ulkoa päin ole kuumotusta tai punoitusta havaittavissa. Myös pigmenttoituneet kohdat ovat selvästi vaalentuneet.

Summa summarum

Palataan siis aivan alkuun: tehokasta, tuloksellista mutta turvallista.

Kuten edellä on käynyt ilmi, toimenpiteen teho ja tuloksellisuus perustuu oikein valittuihin happovahvuuksiin, jotka hallitusti aiheuttavat palovamman ihon pinnalla kuorien ylimmän ja elottoman kerroksen näin ollen lisäen sekä nopeuttaen luonnollista solujen uusiutumista. Tuloksellisuutta lisää sarjahoidon tiheä ja tiivis tahti, unohtamatta kuitenkaan jo yhden toimenpiteen jälkeen näkyviä muutoksia iholla. Mutta kaikki tämä ennen kaikkea turvallisesti. Oikealla ammattilaisen tekemällä hoitosuunnitelmalla hoidon tavoitteista, happojen vahvuudesta ja niiden käytöstä takaa sen, että hurjimmat mielikuvat hoidosta iholla eivät käy toteen. Kuten Selenenkin kuvista voidaan todeta.

Kauneuden kovempi keino- vaihtoehto pistoksille tai plastiikkakirugialle. Ei hemmottelua hapoilla, mutta kuorien kauneutta...kärsimättä.

Kemiallinen kuorinta- kauneuden kovempi keino

17.10.2019

Punainen, palanut, hieman jopa syöpynyt ja liskon lailla kuoriutuva iho sekä kirvelevän kivulias toimenpide... Siinä ensimmäiset mielikuvat hapoilla toteuttavasta kemiallisesta kuorinnasta.

Kauneudesta ei nyt niinkään tarvitse kärsiä, mutta toki hyvästit hemmottelevalle hoidolle voidaan nyt tässä kohtaan jättää.

Toimenpidettä voi kuvailla tehokkaaksi ja tulokselliseksi, mutta listaa voidaan jatkaa sanalla turvallinen. Mistä siis on kyse? Faktat pöydälle tai siis oikeastaan hoitopedille. Annetaan Selenan kertoa oma kokemus, miltä kosmetologin tekemä kemiallinen kuorinta hoitona tuntuu ja miten se iholla vaikuttaa.

Lupauksia ja lähtökohtia

Kemiallinen kuorinta poistaa ihon pintakerroksen erilaisten happojen avulla. Toimenpiteellä aiheutetaan hallittu ihovaurio, pieni pinnallinen palovamma, joka johtaa uuden ihon pintakerroksen syntyyn. Lupauksena kirkas, kuulas ja kaunis iho. Toisin sanoen, kun kärsii aknesta, rasvaisesta sekä tukkoisesta ihosta ja laajentuneista ihohuokosista, happokuorinta antaa tuloksia heti enemmän kuin perinteiset kasvohoidot.
Kuorinta toimii myös pinnallisiin juonteisiin, ryppyihin sekä pigmenttihäiriöihin. Tosin silloin on hyvä muistaa jälleen, että yhdellä hoitokerralla näkee jo eron, mutta sarjahoidolla päästään parhaimpiin tuloksiin.

Näistä lähtökohdista hoitoon tuli myös Selena. Selena haluaa apua ihon kesän jälkeiseen tukkoisuuteen ja pigmenttihäiriöihin. Kesä kun kaikesta ihanuudestaan huolimatta on jättänyt jälkensä ihon pintaan. Maksaläiskät ovat korostuneet ja ihon tuntuu olevan tukossa aurinkorasvojen käytön jäljiltä. Ensimmäinen hoitokerta puree jo varmasti tuohon ensimmäiseen ongelmaan, pigmenttihäiriöihin luvataan tuloksia muutaman kuorinnan jälkeen. Lähtökohtaisesti tämän aikuisen naisen iho on muuten loistavassa kunnossa.

 

Selenan iho lähtötilanteessa: hyvä kuntoinen aikuisen naisen iho, jossa kesä on kaivannut esiin hieman pigmenttimuutoksia. Apua hoidoolla haetaan myös ihon tukkoisuuteen. Selena toivoo ihon oleva vastaanottavaisempi hoitotuotteile hoidon jälkeen.

Selenalla happokuorinnat ovat entuudestaan tuttuja. Studio OLO:n kosmetologi Marianne tekee hänelle tällä kertaa Mediacalian sarjalla kuorinnan tarkan analyysin pohjalta. Kaikki lähtee seikkaperäisestä konsultaatiosta ja faktoista, mitä iholla tapahtuu ja miltä hoidon kuuluu tuntua. Happoja sarjalta löytyy kolmella eri tehokkuudella. Tämä hoitokerta aloitetaan 1.hapolla, joka koostuu maitohaposta. Maitohappo on hyvin ihoa kirkastava aine, joka tasoittaa ihon pintaa ja väriä.

Alkupuhdistuksen jälkeen Selenan iholle levitetään 1.happo. Vaikutusaika on seitsemän minuuttia. Selenan sanoin iholla tuntuu pientä nipistelyä kiihtyvällä, mutta hyvin siedettävällä tahdilla. Herkimmät kohdat ovat leuan ja kaulan alue. Hetken kuluttua eli noin kolmen minuutin kohdalla nipistely tasaantuu. Hapon vaikutus iholla tuntuu, mutta viimeisten minuuttien aikana nipistely ja kirvely ei enää lisäänny. Selenan tuntemusten mukaan asteikolla 1-10 tunne nipistelystä jää 3. tasolle. Saattaa tuntua, että ihoa näyttää hyvin aralta, punaiselta ja hurjalta, mutta sitä se oikeasti ole. Mariannen sanoin, ihon pinnalla ei juuri nipistely- tai kirvelyreaktiota näy.

 

Happo iholla. Vaikka aine vaikuttaa ja tuntuu iholla, iho ei ulkoisesti reagoi tähän. 

Kun vaikutusaika on täynnä, iholta pyyhitään happo pois. Iholla tuntuu hieman kirvelyä, joka nopeasti tasataan neutralisointiaineella. Tässä kohtaan kosmetologin ripeät toimenpiteet ovat hyväksi. Neutralisointiaine lopettaa hapon aiheuttaman reaktion ja helpottaa nipistelyn tuntua iholla. Kun neutralisointigeeli pyyhitään iholta, tunne iholla on hieman karhea ja herkkä. Sen pinnalle kun nyt on aiheutettu pieni palovamma. Jos neutralisoinnin jälkeen ihossa tuntuu vielä kirvelyä, on toimenpide hyvä suorittaa uudelleen.

 

Hoidossa käytetyt Medicalian tuotteet: maitohappoa ja neutralisointigeeli.

Kuorinta on nyt suoritettu ja Selenan ihoa rauhoitetaan vielä naamiolla. Naamion alta paljastuu heti selkeästi kuulas, tasainen ja rauhallinen iho. Ei suurempaa punoitusta tai turvotusta. Heti voidaan sanoa, että Selina sai jo tällä kertaa apua tukkoisen ihon ongelmaansa. Hoitotuotteet imeytyvät varmasti paremmin tämän jälkeen.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Vaikka Selena lähtee hoidosta kauniin ja kirkkaan ihon kera, ei hoito ja sen tuomat vaikutukset ole vielä loppuneet. Noin 12 tunnin kuluttua iho alkaa hieman punoittaa, turvota ja kuumottaa. Nämä ovat normaaleja reaktioita hoidon jälkeen, ja kertovat siitä, että hoito tehoaa. Toki jos iholle nousee rakkuloita tai on olo oikein epämiellyttävä, on hyvä ottaa yhteyttä hoidon tekijään. Myös pieni hilseily ja kuivuus iholla on normaalia. Suurempaa kuoriutumista ei kuitenkaan pidä tapahtua.

Kotihoito-ohjeina Selinalle on annettu, että mahdollisimman miedoilla puhdistuksilla ja rauhoittavalla voiteella on hyvä hoitaa ihoa seuraavan viikon ajan. Ihoa ei saa kuoria ja meikkiä saa käyttää heti seuraavana päivänä, jos kokee, että pystyy sitä iholle laittamaan. Iho on hieman herkkä ja turvonnut seuraavien parin päivän ajan, mutta neljän seinän sisälle ei ole tarvetta piiloutua kuitenkaan.

 

Tältä iho näyttää hoidon jälkeen. Kuulas, kaunis ja kirkas.

Jatkoa on luvassa...

Viikon kuluttua Selena palaa seuraavaan hoitoon. Seuraavassa blogissa saatte nähdä, miltä iho näyttää silloin ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Ennalta on suunniteltu, että mikäli iho on toipunut viime kertaisesta hyvin, voidaan siirtyä vahvempaan eli 2.happoon. Näin päästäisiin pureutumaan jo vähän syvemmälle pigmenttiongelmaan.
Vaikka kuvainnollisesti on nyt kuorittu vasta kermat päältä ja todellisuudessa ihoa pinnalta, ei ytimessä vielä olla.Kuoritaan seuraavassa blogissa lisää kauneutta esiin.

Lumousta luonnosta!

04.08.2019

Nyt saat ne meiltä, Studio OLOssa tarjolla elämyksellisiä ekohoitolapalveluja!

Keväällä ekokosmetologiksi valmistunut Ferdane tarjoaa kolme lumoavan luonnonmukaista hoitoa hipiän hoitamiseen, hemmotteluun ja hyvinvointiin. Pohjana näille on kotimainen luonnon luomukosmetiikka, puhtaat eteeriset öljyt ja luonnonyrtit. Sen lisäksi palvelutarjonnasta löydät nyt myös eettisesti tuotetut, vegaanit ja luonnonmukaiset sokerit häiritsevien ihokarvojen poistoon.

Kauneus tulee luonnosta!

Tässäkin kohtaan luotetaan siihen, että oma maa on se mansikka. Palveluidemme pohjaksi valitsimme kotimaisen luomutuotesarja Anumati Naturals. Raaka-aineet otetaan suoraan luonnosta tai luomutuotettuina; mitään pilkkomatta tai mitään turhia täyteaineita lisäämättä. Juuri siinä muodossa, miten ne esiintyvät luonnossakin.

Luonnossa esiintyvät raaka-aineet kun toimivat monien eri ainesosien yhteisvaikutuksessa. Tästä syystä on hyvä pitää raaka-aineet mahdollisimman luontaisessa muodossa. Näin aineiden hyöty iholle on tehokas ja optimaalinen. Ja mitä puhtain!

...kuitenkin paras vain ulkoisessa käytössä...

 

Inspiraationa luonto- kolme hoitokokonaisuutta luontoa kunnioittaen!

Hoitokokonaisuudet kasvoille, käsille ja jaloille. Pohjana luonnon luomukosmetiikka AnuMati Naturalsilta, puhtaat eteeriset öljyt Primaveralta ja luonnon omat yrtit. Tarjolla palvelukokonaisuudet, joissa hoitojen aikana luontoa pyritään kuormitamaan mahdollisimman vähän.

Ota vastaan siis Luonnon Syleily-hemmotteluhoito ja anna lämpimien yrittien sekä eteeristen öljyjen viedä sinut rentoutuen luonnon lähteille. Todellinen Kuningartarhoito kasvoille,käsille ja jaloille! Sekä mielelle!

Tai kulje kohti syksyä kevyin ja pehmein askelluksin Luonnollisin Askelin-jalkahoidon jäljiltä. Hoitoa ja hemmottelua samassa hoitokokonaisuudessa!

Kasvot hoidetaan kesän jälkeen kuntoon LuonnonKaunis-kasvohoidolla! Alkupuhdistus, kuorinta, naamio ja hieronta takaavat miellyttävän hoitohetken, jota voi tarpeen mukaan täydentää tehokkaammallakin puhdistuksella; Sinun ihosi tarpeiden mukaisesti!

LuonnonKaunis-kasvohoito on luonnonmukaisilla tuotteilla tehtävä klassinen kasvohoito ihosi tarpeiden mukaan toteuttaen. 

Mitä näistä kokeilet ensimmäisenä? Kerro kokemuksesi ja jaa se meidän kaikkien kanssa! Kommentoi alas tai Facebook-sivuillemme!

Seuraa blogiamme, seuraavaksi avataan tiukalla faktatiedolla luonnonmukaisen kosmetiikan käsitteet!