Anni treenaa teoriaa

As the saying goes: kertaus on opintojen äiti. Todistetusti jälleen. Kosmetologimme Anni on kaksi vuotta tehnyt kulmien muotoilua microblading-tekniikalla. Nyt oli se hetki, jolloin Anni kävi päivittämässä tiedon, teorian ja tekniikan. Kurkista Annin Swiss Color-koulutuspäivään.

 Päivä alkoi tiukalla teorialla. Kertausta ja päivitettyä tietoa siitä, mitä pigmentit sisältävät ja mitä kulmien muotoa tehdessä pitää ottaa huomioon.

Päivän teoriapläjäys pigmenteistä:

Käytettävien pigmenttien INCI-lista eli tuotteen ainesosalista on erityisen tärkeää hallita. Miksi? Siksi, että tietää, mitä kemiallista ainetta ihon alle laitetaan microblaidingissä. Kuten edellisessä blogissamme kerroimme, syyt pieleen menneistä kulmista löytyy usein käyttäjän ammattitaidottomuudesta tai käytetyistä pigmenteistä. Mikäli kulmat alkavat ajan kanssa punertaa tai pahimmillaan vihertää tai ne muuttuvat epämääräisiksi rajoiltaan, on vika yleisemmin käytetyssä pigmentissä. Valitettavasti markkinoilta löytyy pigmenttejä, jotka sisältävät rautaoksidia tai titaanioksidia. Nämä kaksi ovat juuri niitä ainesosia, jotka saavat ajan kanssa aikaan edellä mainitut ei-toivotut ilmiöt. Esimerkiksi titaanioksidi on hyvin heijastava yhdiste, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että vaikutus moninkertaistuu kudoksessa. Eli rajat tarkan skarpeille viivoille on lähes mahdotonta toteuttaa, koska heijastava vaikutus moninkertaistaa värimolekyylien määrän. Tässä syy, miksi näkee näitä ns. mössöksi menneitä kulmia.
Rautaoksidi puolestaan saattaa taas vaihtaa väriä iholla, jolloin lopputulos saattaa muuttua punaiseksi tai jopa vihertäväksi. Ei toivottua, kun puhe on kulmien väristä. Lisäksi rautaoksidi vapauttaa elimistöön nikkeliä, eli ei siis sovi siis missään nimeksi käytettäväksi nikkeliallergikolle. Annin käyttämät SwissColor-pigmentit eivät sisällä mitään näitä edellä mainittuja yhdisteitä.

Ja kemian jälkeen katseet kohti käytännön työtä: Mitä huomioidaan kulmien suunnittelussa ja mittauksessa, jotta saadaan täydellisen onnistunut lopputulos? Tämäkin on tarkkaa mittaustyötä, ennen kuin yhtään viiltoa iholle tehdään. 

Ja tämän jälkeen tietenkin demoharjoittelua kouluttujan johdolla:

Ja lopuksi tietenkin Annin tekemä demotyö: 

Neljän viikon päästä suoritettu vahvistus Ja tältä kulmat näyttävät nyt:

0

Jätä kommentti

hCaptcha