Karista kuivuus, selätä sähköisyys!

Kylmä, kylmempi, hyytävä! Näin tuntuu talvi OLOTilassa asti. Talvi tuli enemmän kuin riittävällä volyymilla ja sen mukana myös tuskastuttavat lieveilmiöt hipiällä, hiuksissa ja huulilla.

Listataan top 3:

1. kiristävä ja kuiva iho
2. sähköiset hiukset
3. rohtuneet huulet

Annetaanko pakkasen hyydyttää ja kärvistellään vain? Ei! OLOTilassa taltutetaan talvi, annetaan kyytiä kuivuudelle ja voitetaan viiman vaivat. Siitä seuraavassa.

Kuivuu, kiristää ja kutiaa! Tuntuu, että mikään voide ei riitä. Tuttua talvisäällä, eikö?
Kuivuus ei aiheuta ainoastaan ärsyttävää tunnetta iholla, vaan kaivaa myös kaikki juonteet ja rypyt esiin. Varsin ei toivottu-efekti. Ongelmat iholla johtuu kosteuden ja valon puutteesta sekä kylmyydestä. Talvella kun ilman lämpötila laskee, laskee myös ilmankosteus. Kosteus haihtuu helpommin hipiältä ja iho tuntuu numeron liian pieneltä. Kylmä ilma tehostaa entisestään tätä ilmiötä. Valon vähyys taas ohentaa ihoa, kun ihon ei tarvitse suojautua auringon ultraviolettisäteilyä vastaan. Ihosi tarpeet vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Se ihonhoitotuote, mikä on loistava kesällä, ei ole enää riittävä talvella. Talvi-ihoa tulee siis hoitaa eri lailla kuin kesäistä hipiää. Käsi sydämellä, hoidatko Sinä ihoasi sen tarpeiden mukaan vai samaan tuttuun ja turvalliseen turvautuen läpi vuoden?

Mikä siis avuksi hallan hankaloittamaan hipiään? Ratkaisu on helppo: kosteutta, kosteutta ja vielä kerran kosteutta! Tärkeintä olisi nyt saada kosteus sidottua ihoon, eikä päästää sitä haihtumaan pois. Jokaisen meidän kylpyhuoneemme kaapit täyttyvät jos jonkin näköisestä kosmetiikasta. Mutta nyt on ehdottomasti se hetki, jolloin kannattaa varustella kosmetiikka-arsenaalia yhdellä tehokkaalla tuotteella lisää: seerumilla! Seerumin käyttö ennen voiteen levitystä sitoo kosteuden tehokkaammin ihoon. Pintakuiva iho saa tehokkaamman avun ja iho hehkuu hehkeyttä. Seerumin taika on pienemmät molekyylit, jotka kulkeutuvat syvemmälle ihoon. Suositeltavaa on seerumin imeyttämisen jälkeen levittää voide, joka puolestaan lukitsee seerumin tehoaineet ihoon. Voidetta ei pidä jättää välistä myös senkään takia, että se hoitaa ihoa pinnalta ja suojaa ulkoa päin pakkaselta.

Testaa vaikka tätä: Moisture Boost Serum Christian BRETONilta. Nimensä mukaisesti kunnon kosteus"buusti"! Kosteuden janon iholla sammuttaa tehokkaasti tuotteen hyaluronihappo. Ja mikä parasta, täyttää sisältäpäin niitä kuivuuden aiheuttamia juonteita. 

Seerumin käyttö ei lisää päivittäistä ihonhoitorutiiniasi kuin vajaan minuutin verran. Levitys puhtaalla iholle hyvin hieromalla imeyttäen. Tämän jälkeen hiero kasvoille voide, jotta seerumin tehoaineet saadaan sidottua ihoon, eivätkä pääse haihtumaan karkuun. Voide valitaan sitten ihotyypin ja ihon tarpeen mukaan. On hyvä muistaa, että talvisin ihoa tosiaan janoaa kosteutta, ja voide voi olla näin paljon tuhdimpi kuin mitä kesäisin käyttää. Usein unohdetaan myös, että sekaihokin kaipaa kosteutta. Ei siis tule pelätä kosteuttavia tuotteita tämänkään iho tyypin kohdalla.

Vaikka talvi ei sentään ole eloonjäämistaistelua, auttaa Christian BRETONin Skin Survival-voiteet ihoa selviytymään siitä kärsimättä. 24 h hoitovoiteet taistelee tehokkaasti kosteuden menetystä vastaan ja sen lisäksi vielä ehkäisevät ihon ennenaikaista vanhenemista. Sisältävät myös UVA/UVB-filtterit: tärkeä suoja iholle auringon haitallista ultraviolettisäteilyä vastaan talvihangilla. Voiteita löytyy normaalille, erittäin kuivalle ja sekaiholle omansa.

Vinkki vielä lopuksi: seerumi ja voide pääse vaikuttamaan tehokkaammin, kun niiden ei tarvitse puskea itseänsä kuolleen pintasolukon läpi. Kevyt kuorinta kerran viikossa kasvoilla riittää, mutta auttaa tehoaineiden pääsyä perille.

Karista kasvojen kuivuus ja kokeile! Kärsivällisyys kunniaan ja huomaa hetken kuluttua ero! Kommentoi alas omat vinkkisi kuivuuden karistamiselle tai kerro, miten sinä onnistuit näillä vinkeillä.

Seuraa OLOTilaa… lähiaikona pureudutaan sitten ongelmaan numero kaksi: ritinää ja rätinää hiuksissa!

0

Jätä kommentti

hCaptcha