Karista kuivuus, selätä sähköisyys vol.2

Ja sitten hipiästä hiuksiin.

Ritinää, rätinää sekä joka suuntaan sojottavat hiukset. Osa liimautuu pitkin poskia, osa leijuu jossain lähellä taivaanrantaa. Ja varmasti voi nähdä staattisen sinisen sähkön ritinän lomassa. Ärsyttävää, eikö?

Niin kuin ihonkin ongelmat sähköisyys hiuksissa johtuu kuivuudesta. Kun ilman lämpötila laskee, laskee myös ilmankosteus sekä kosteuspitoisuus hiuksissa. Ja kun se hius sitten pyrkii hakemaan kosteutta ilmasta, mitäs tapahtuukaan? Se pyrkii ylös! Siksi talvipakkaset lisäävät sähköisyyttä hiuksissa. Harmittavaan ja välillä järjettömän kiusalliseen ongelmaan tarjoillaan taas helppoa ratkaisua: kosteutta! Nyt kannattaa ottaa kuuriluontoiseen käyttöön kosteuttavat shampoot ja hoitoaineet. Oikein valitut kosteuttavat tuotteet eivät litistä ja latista tai saa kuontaloa näyttämään lehmän lipaisemalta! Se kun pelkona monella meillä pohjoismaalaisen hiuskuontalon omaavalla on. Mutta tämä ei välttämättä vielä riitä, kun elohopea laskee näin alas. Kurittomien kutrien taltuttamiseksi jätettävät hoitoaineet ovat oiva ase. Teho perustuu siihen, että jätettävät hoitoaineet tekevät kevyen kalvon hiuksen ympärille. Toisin sanoen kalvo sitoo jälleen tärkeän kosteuden hiukseen, eikä päästä haihduttamaan sitä ulos. Tässä kohtaan suihkutettavat ovat käytännöllisiä: pari suihkausta suoraan ongelman ytimeen ja johan helpottaa! Jos hiukset lähtee lentoon kesken päivän, vesi ei ole ratkaisu taltuttamiseen, vaan jätettävä hoitoaine pelastaa tässäkin kohtaan. Suihkemuodossa olevat hoitoaineet, kun on helppo painella suoraan kuivaankin tukkaan, kun ritinä on oikein paha. Pienenä vinkkinä myös tämä: ruiskauta ainetta pari suihkausta myös suoraan pipoon! Hiukset eivät tule pipon jatkona sisälle tultaessa. Ja edelleen: oikein valitut tuotteet eivät latista eivätkä rasvoita. Kokeile vaikka näitä: 

Revlonin Equave Hydro Nutrive Detangling Conditoner on oiva suihkutettava apu kurittomille kutreille. Ei tahmaa, vie sähköisyyden ja kosteuttaa karheankin kuontalon. Täsmähoitona kuivaankin hiukseen kun ritinää riittää.

Vaihtoehtona voi myös testata KMS:n MoistRepair Revival Cremea, joka on puolestaan jätettävä voidemainen hoitoaine. Tekee hiuksen pintaan kalvon, jolla kosteuden saa pidettyä hiuksessa. Ei tosin tee hiuksesta löysää ja velttoa, koska tuotteen sisältämän proteiinin ansiosta antaa hiukselle myös rakennetta. Summa summarum: poistaa tehokkaasti sähköisyyttä ja antaa hiukselle hallittavuutta. 

Ja lopuksi jälleen muutaman vinkki: kun kipinä oikein iskee, niin jätä mahdollisimman vähälle lämpörautojen käyttö, mekaaninen harjaaminen sekä tekokuitujen käyttö vaatteissa.

Sähköisyys selätetty vai jäikö vielä hyvä niksi kertomatta? Kerro ja kommentoi!

Seuraa OLOTilassa-blogia. Seuravaaksi kerromme, miten saada pakkasen puremista huulista jälleen pusun kestävät!

0

Jätä kommentti

hCaptcha