Katseet kulmiin!

Kulmakarvat: kasvojesi kehykset ja kauneutesi korostajat!

Kun kulmat ovat kunnossa, peilistä katsoo aamulla heti paljon virkeämpi ja ryhdikkäämpi ilme. Eikä silloin paljon muuta ehostusta tarvita. Ehostuksen näkökulmasta kulmien kunnostuksella pääsee siis jo pitkälle. Mitä siis tulee huomioida ja miten tässäkin asiassa pääsee mahdollisimman helpolla? Siitä seuraavassa.

Kulmat ovat jatkuvasti kuuminta muotia. Näin on ollut jo läpi vuosisatojen. Jo muinaisessa Egyptissä kulmia tummennettiin ja Roomassa niitä nypittiin haluttuun muotoon. Tavalla tai toisella, ne ovat olleet ja ovat aina muodissa. Milloin kulmat nypitään ohueksi viivaksi, milloin haetaan linnunsiipimäistä muotoa ja milloin annetaan vain rehottaa mahdollisimman luonnollisesti. Muotia ei tässäkään tarvitse orjallisesti seurata, vaan omaa kauneutta kannatta korostaa sillä muodolla, missä itse viihtyy ja mihin ne luontuvat parhaiten. Jos insta-kulmat ei ole Sinun juttu, niin sitten ei ole. Tehdään sitten omaan persoonaan sopivat muotoilut nämä seikat huomioiden:

1. Oikea mitta
Muotoilu kannattaa aina suorittaa ammattilaisella, jonka jälkeen niitä on helppoa pitää kuosissa itse kotona. Ammattilaisen on helpompi katsoa symmetria ja muoto kuin itse peilistä päätä kääntelemällä. Pääsääntönä muotoilussa kuitenkin on kulmien alkamisen ja loppumisen kohta.

Kulmien oikea pituus mitataan asettamalla sivellin nenänjuuresta kohti silmän sisänurkkaa (1) ja sitten kohti ulkonurkkaa (3): näin saadaan selville kulmakarvan aloitus- ja lopetuskohdat. Kulman korkein paikka on silmän iiriksen ulkoreunan kohdalla (2).

2. Muodon merkitys kasvonpiirteille

Muotoilulla voidaan korostaa kauneuttasi ja pehmentää kasvojesi muotojen hallitsevuutta. Ammattilainen osa ottaa tämän huomioon kulmien muotoa hakiessa. Pitkät kasvot vaativat kulmakarvalta hieman pidemmän hännän, jotka rajaavat kasvot keskeltä kahtia. Näin saadaan katkaistua efekti pitkistä kasvoista. Ovaaleille kasvoille sopivat perinteiset, loivasti kaartuvat kulmat ja pyöreille kasvoille kannattaa muotoilla korkeat, kulmikkaat sekä vahvat kaaret. Näin saadaan hieman särmää pyöreyteen. Kulmikkaille kasvoille puolestaan pehmeyttä ja siroutta saadaan aikaiseksi pyöreästi kaartuvilla kulmilla. Sateenkaaria ei tarvitse tehdä, riittää kun muotoillaan terävimmät kulmat pois. Sydämen muotoisille kasvoille kannattaa valita siististi muotoillut kulmat. Vahvoilla kulmilla ei kannata entuudestaan korostaa hallitsevaa yläosaa.

Muotoilu kannattaa suorittaa aina alapuolelta. Näin katseesta ei tule roikkuvaa. Yläpuolelta toki on hyvä poistaa kaikki mahdolliset hajakarvat, näin saadaan kulmien linjoista mahdollisimman skarpit. Usein kuulee sanottavan, että yläpuolelta ei nypitä. Kuitenkin kaikki, mitkä eivät kuuluu joukkoon, on hyvä ottaa pois.

3. Värjäys
Kulmat saavat tehokkuutta ja syvyyttä intensiivisellä värillä, joka jälleen korostaa kasvojasi. Värjääminen tuo myös helpotusta arkiaamun ehostamiseen. Kulmien ehostaminen meikillä on tarkkaa työtä, vaatii hyvät välineet ja vie hetken aikaa. Kun kulmat on värjätty, välttyy kaikelta tältä. Tai korkeintaan tarvitsee vain tasata tai täytellä mahdollisia tyhjiä koloja.

Värin valinnassa on hyvä myös olla tarkkana. Ei kannata noudattaa ajatusta, että kulmien ja hiusten väri kulkee käsi kädessä. Kulmat saavat olla jopa hieman vaaleammat kuin hiustesi väri tai korkeintaan kannattaa värjätä ne samalla tummuusasteella, kuin mitä hiustesi tyvi on. Liian tummat kulma tekee ilmeestä häijyn ja pelottavan.
Hyvä on myös välttää liian lämpimiä sävyjä. Ruskea taittaa usein punaiseen, jolloin on hyvä värimassaan sekoittaa harmaata tai jopa hieman mustaa halutusta tummuusasteesta riippuen. Nyrkkisääntönä on, että vaaleille sopivat luonnolliset ja vaalean ruskeat sävyt ja ruskeahiuksisille sekä punapäille tumman ruskea. Punapäiden on hyvä pitää mielessä myös, että hiusten punaisuutta ei kannata korostaa lämpimän sävyisillä kulmilla.

Muistutuksena myös, että kulmien värjäys kannattaa suorittaa noin päivää ennen tärkeää menoa, juhlaa tai aktiviteettia. Väri tarttuu aina hiukan ihoon kiinni saaden kulmat näyttämään tavoiteltua lopputulosta tummemmalta. Yksi hikijumppa tai kasvopesu irrottaa värin iholta tehokkaasti.

Tiesitkö, että sinulla on jopa 250 kulmakarvaa otsalla tai täysin luonnontilassa ja nyppimättömissä kulmissa olevalla jopa tuhat. Ne ovat silmiemme kosteussuoja sekä ilmeidemme korostaja ja näin ollen tunteidemme paljastaja, mutta myös kasvojemme kehykset ja kauneutemme korostajat; eivät siis mitenkään vailla merkitystä myöskään kauneudenhoidossa. Pelkästään jo muotoilulla ja värjäyksellä pääsee pitkälle, kuten edellä nähtiin. Entä jos kulmia ei jostain syystä ole, tai karvoja on muotoiluun liian vähän tai ne ovat pahasti epäsymmetriset? Ehostus on toki ratkaisu ongelmaan, mutta vaatii paljon vaivaa ja todella tarkkaa työtä jokaisena arkiaamuna. Muitakin ratkaisuja toki löytyy... kannattaa siis seurata blogiamme: seuraavaksi esittelemme yhden ratkaisun tähän ongelmaan.

0

Jätä kommentti

hCaptcha