Kemiallinen kuorinta- kauneuden kovempi keino

Punainen, palanut, hieman jopa syöpynyt ja liskon lailla kuoriutuva iho sekä kirvelevän kivulias toimenpide... Siinä ensimmäiset mielikuvat hapoilla toteuttavasta kemiallisesta kuorinnasta.

Kauneudesta ei nyt niinkään tarvitse kärsiä, mutta toki hyvästit hemmottelevalle hoidolle voidaan nyt tässä kohtaan jättää.

Toimenpidettä voi kuvailla tehokkaaksi ja tulokselliseksi, mutta listaa voidaan jatkaa sanalla turvallinen. Mistä siis on kyse? Faktat pöydälle tai siis oikeastaan hoitopedille. Annetaan Selenan kertoa oma kokemus, miltä kosmetologin tekemä kemiallinen kuorinta hoitona tuntuu ja miten se iholla vaikuttaa.

Lupauksia ja lähtökohtia

Kemiallinen kuorinta poistaa ihon pintakerroksen erilaisten happojen avulla. Toimenpiteellä aiheutetaan hallittu ihovaurio, pieni pinnallinen palovamma, joka johtaa uuden ihon pintakerroksen syntyyn. Lupauksena kirkas, kuulas ja kaunis iho. Toisin sanoen, kun kärsii aknesta, rasvaisesta sekä tukkoisesta ihosta ja laajentuneista ihohuokosista, happokuorinta antaa tuloksia heti enemmän kuin perinteiset kasvohoidot.
Kuorinta toimii myös pinnallisiin juonteisiin, ryppyihin sekä pigmenttihäiriöihin. Tosin silloin on hyvä muistaa jälleen, että yhdellä hoitokerralla näkee jo eron, mutta sarjahoidolla päästään parhaimpiin tuloksiin.

Näistä lähtökohdista hoitoon tuli myös Selena. Selena haluaa apua ihon kesän jälkeiseen tukkoisuuteen ja pigmenttihäiriöihin. Kesä kun kaikesta ihanuudestaan huolimatta on jättänyt jälkensä ihon pintaan. Maksaläiskät ovat korostuneet ja ihon tuntuu olevan tukossa aurinkorasvojen käytön jäljiltä. Ensimmäinen hoitokerta puree jo varmasti tuohon ensimmäiseen ongelmaan, pigmenttihäiriöihin luvataan tuloksia muutaman kuorinnan jälkeen. Lähtökohtaisesti tämän aikuisen naisen iho on muuten loistavassa kunnossa.

Selenan iho lähtötilanteessa: hyvä kuntoinen aikuisen naisen iho, jossa kesä on kaivannut esiin hieman pigmenttimuutoksia. Apua hoidoolla haetaan myös ihon tukkoisuuteen. Selena toivoo ihon oleva vastaanottavaisempi hoitotuotteile hoidon jälkeen.

Selenalla happokuorinnat ovat entuudestaan tuttuja. Studio OLO:n kosmetologi Marianne tekee hänelle tällä kertaa Mediacalian sarjalla kuorinnan tarkan analyysin pohjalta. Kaikki lähtee seikkaperäisestä konsultaatiosta ja faktoista, mitä iholla tapahtuu ja miltä hoidon kuuluu tuntua. Happoja sarjalta löytyy kolmella eri tehokkuudella. Tämä hoitokerta aloitetaan 1.hapolla, joka koostuu maitohaposta. Maitohappo on hyvin ihoa kirkastava aine, joka tasoittaa ihon pintaa ja väriä.

Alkupuhdistuksen jälkeen Selenan iholle levitetään 1.happo. Vaikutusaika on seitsemän minuuttia. Selenan sanoin iholla tuntuu pientä nipistelyä kiihtyvällä, mutta hyvin siedettävällä tahdilla. Herkimmät kohdat ovat leuan ja kaulan alue. Hetken kuluttua eli noin kolmen minuutin kohdalla nipistely tasaantuu. Hapon vaikutus iholla tuntuu, mutta viimeisten minuuttien aikana nipistely ja kirvely ei enää lisäänny. Selenan tuntemusten mukaan asteikolla 1-10 tunne nipistelystä jää 3. tasolle. Saattaa tuntua, että ihoa näyttää hyvin aralta, punaiselta ja hurjalta, mutta sitä se oikeasti ole. Mariannen sanoin, ihon pinnalla ei juuri nipistely- tai kirvelyreaktiota näy.

Vaikka aine vaikuttaa ja tuntuu iholla, iho ei ulkoisesti reagoi tähän. 

Kun vaikutusaika on täynnä, iholta pyyhitään happo pois. Iholla tuntuu hieman kirvelyä, joka nopeasti tasataan neutralisointiaineella. Tässä kohtaan kosmetologin ripeät toimenpiteet ovat hyväksi. Neutralisointiaine lopettaa hapon aiheuttaman reaktion ja helpottaa nipistelyn tuntua iholla. Kun neutralisointigeeli pyyhitään iholta, tunne iholla on hieman karhea ja herkkä. Sen pinnalle kun nyt on aiheutettu pieni palovamma. Jos neutralisoinnin jälkeen ihossa tuntuu vielä kirvelyä, on toimenpide hyvä suorittaa uudelleen.

Hoidossa käytetyt Medicalian tuotteet: maitohappoa ja neutralisointigeeli.

Kuorinta on nyt suoritettu ja Selenan ihoa rauhoitetaan vielä naamiolla. Naamion alta paljastuu heti selkeästi kuulas, tasainen ja rauhallinen iho. Ei suurempaa punoitusta tai turvotusta. Heti voidaan sanoa, että Selina sai jo tällä kertaa apua tukkoisen ihon ongelmaansa. Hoitotuotteet imeytyvät varmasti paremmin tämän jälkeen.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Vaikka Selena lähtee hoidosta kauniin ja kirkkaan ihon kera, ei hoito ja sen tuomat vaikutukset ole vielä loppuneet. Noin 12 tunnin kuluttua iho alkaa hieman punoittaa, turvota ja kuumottaa. Nämä ovat normaaleja reaktioita hoidon jälkeen, ja kertovat siitä, että hoito tehoaa. Toki jos iholle nousee rakkuloita tai on olo oikein epämiellyttävä, on hyvä ottaa yhteyttä hoidon tekijään. Myös pieni hilseily ja kuivuus iholla on normaalia. Suurempaa kuoriutumista ei kuitenkaan pidä tapahtua.

Kotihoito-ohjeina Selinalle on annettu, että mahdollisimman miedoilla puhdistuksilla ja rauhoittavalla voiteella on hyvä hoitaa ihoa seuraavan viikon ajan. Ihoa ei saa kuoria ja meikkiä saa käyttää heti seuraavana päivänä, jos kokee, että pystyy sitä iholle laittamaan. Iho on hieman herkkä ja turvonnut seuraavien parin päivän ajan, mutta neljän seinän sisälle ei ole tarvetta piiloutua kuitenkaan.

Iho hoidon jälkeen: kuulas, kaunis ja kirkas.

Jatkoa on luvassa...

Viikon kuluttua Selena palaa seuraavaan hoitoon. Seuraavassa blogissa saatte nähdä, miltä iho näyttää silloin ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Ennalta on suunniteltu, että mikäli iho on toipunut viime kertaisesta hyvin, voidaan siirtyä vahvempaan eli 2.happoon. Näin päästäisiin pureutumaan jo vähän syvemmälle pigmenttiongelmaan.
Vaikka kuvainnollisesti on nyt kuorittu vasta kermat päältä ja todellisuudessa ihoa pinnalta, ei ytimessä vielä olla.Kuoritaan seuraavassa blogissa lisää kauneutta esiin.

0

Jätä kommentti

hCaptcha