Kemiallinen kuorinta- kauneuden kovempi keino vol.2

Mitä Selenan iholle kuuluu nyt?

Viime blogissa kuorittiin ihoa kemiallisesti hapolla hieman pintaa syvemmältä ja kerroimme Selenan sanoin siitä, miltä kemiallinen kuorinta iholla tuntui ja mitä vaikutuksia iholla oli. Studio OLOn kosmetologi Mariannen tekemän analyysin ja hoitosuunnitelman mukaan kuorintahoitoa on hyvä toteuttaa Selenalle sarjahoitona, jotta päästään pureutumaan kesän tuomiin ongelmiin pigmenttihäiriöiden ja ihon tukkoisuuteen osalta. Ensimmäisellä hoitokerralla ihoa kuorittiin 1.hapolla, joka on hyvin ihoa kirkastava maitohappo. Iholla happo ei tuntunut vielä kovin kirvelevältä tai kivuliaalta, mutta sen positiivinen vaikutus ja teho oli huomattavissa heti jo hoidon jälkeen.

Entäs nyt, kun liikkeen ovesta astuu sisään toiseen hoito kertaan valmis Selena. Ennen kuin Selena on ehtinyt edes ovesta sisään, on eroa viime kertaiseen huomattavissa. Pigmenttihäiriötä kasvoilla on edelleen havaittavissa, mutta jo nyt niiden rajat ovat jo selvästi häivyttyneet. Pigmenttihäiriöiden vaalentaminen on yksi haasteellisimmista ihon ongelmista, joihin kosmetologi työssään törmää. Tämä vaatii usein useita sarjahoitoja ja ylläpitohoitoja tulosten saavuttamiseksi. Siksi on mahtavaa huomata, että jo yksi Medicalian kuorinnalla tehty hoito on antanut silmiin nähtäviä tuloksia.

Selenan iho viime kuorinnan jäljiltä ennen toista kierrosta

Fiilikset hoidon jälkeen

Kuten viimeksi kerrottiin, kemiallinen kuorinta perustuu siihen, että iholla aiheutetaan pieni hallittu palovamma. Tämän tavoite on uudistaa ihoa ja herättää se toimimaan paremmin. Kuten voi jo sanasta palovamma päätellä, iho ei yhdessä päivässä toivu toimenpiteestä. Toimenpiteen jälkeen iho saattaa tuntua aralta, herkältä, kuivalta ja kiristävältä sekä olla turvoksissa ja väriltään punainen. Kuuluu asiaan, ja kertoo siitä, että hoito on tehonnut.

Selenan mukaan iho tuntui ensimmäisen päivien aikana enimmäkseen hyvältä. Pahasti kasvoja ei kuumottanut ja iho ei ollut kosketusarka tai punoittava. Meikkiä pystyi käyttämään hyvin jo seuraavana päivänä; ei siis tarvinnut kätkeä kasvoja muilta ja pysyä vain kotosalla. Kolmantena päivänä iho oli selkeästi karheampi ja ihan pientä kuoriutumista oli havaittavissa. Tämä olikin lähes ainut silmin havaittavissa oleva toimenpiteen aiheuttama oire. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka suurempia näkyvämpiä reaktioita iholle ei ole silmin näiden nähtävissä, on niitä kuitenkin tapahtunut. Ja ensimmäinen hoitokin jo tehonnut.

Hoidon jälkeen huomattava ero ihon toiminnassa oli sen kyky ottaa vastaan hoitotuotteita. Kesän jälkeen ihon tukkoisuudesta kärsinyt Selena huomasi jo nyt, miten hyvin oikeat tuotteet iholle imeytyi. Ja kun tuotteet imeytyvät paremmin, saa iho niiden vaikuttavista aineista enemmän tehokkuutta irti.

Näillä perustein ja lähtökohdin päätettiin sitten tehdä Selenalle seuraava kuorinta vahvemmalla 2.hapolla. Tämä 2.happo koostuu maitohaposta, palorypälehaposta ja salisyylihaposta. Tehokas happosekoitus parantamaan ja tasoittamaan ihon rakennetta ja edelleen vaalentamaan pigmenttilaikkuja.

2.happo

Ja sitten töihin.

Astetta voimakkaampi 2.happo tuntuu Selenan iholla jo huomattavasti enemmän kuin 1.happo. Jälleen kerran herkimmät paikat ovat kaulan ja leuan alueet, jossa happo tuntuu aiheuttavan eniten kuumotusta ja kihelmöintiä. Asteikolla 1-10 Selena kuvailee tuntemusten olevan tasolla 5. Vaikka iholla vaikutus tuntuu huomattavasti viime kertaista enemmän, hoito on edelleen siedettävää. Ja Selena kestää hyvin koko 7 minuutin vaikutusajan.

Hoidon jälkeen tuntemuksia on selvästi viime kertaista enemmän. Ihon kuumottaa jo nyt hieman ja se on herkän oloinen. Nyt hyvänä kotihoito-ohjeena on laittaa rauhoittavaa voidetta aina tarvittaessa. Ja sitä iho seuraavina päivinä janoaa, onhan se jo nyt kuorittu toistamiseen viikon sisällä ja vahvemmalla hapolla.

Selenan sarjahoitoa jatketaan edelleen. Seuraava aika on varattu viikon päähän, jolloin arvioidaan, mitä seuraavaksi tehdään. Riippuen, miten iho reagoi ja toipuu tämän kertaisesta hoidosta, päätetään ensi kerralla, millä tehokkuudella sarjaa jatketaan. Todennäköisesti Selenan ihoa kuoritaan vielä ensi kerralla 2.hapolla ennen kuin siirrytään vahvimpaan 3.happoon. Myös hoitoväliä katsotaan sopivaksi, jotta iho ehtii toipua. Riippuen tuloksista sarjahoitoon riittää yleensä tuo neljä kertaa. Maksimi on kuusi, jonka jälkeen hoidoista on hyvä pitää selkeä tauko.

Selenan iho toisen hoidon jälkeen. Vaikka iholla hoito tuntui enemmän, ei ulkoa päin ole kuumotusta tai punoitusta havaittavissa. Myös pigmenttoituneet kohdat ovat selvästi vaalentuneet.

Summa summarum

Palataan siis aivan alkuun: tehokasta, tuloksellista mutta turvallista.

Kuten edellä on käynyt ilmi, toimenpiteen teho ja tuloksellisuus perustuu oikein valittuihin happovahvuuksiin, jotka hallitusti aiheuttavat palovamman ihon pinnalla kuorien ylimmän ja elottoman kerroksen näin ollen lisäen sekä nopeuttaen luonnollista solujen uusiutumista. Tuloksellisuutta lisää sarjahoidon tiheä ja tiivis tahti, unohtamatta kuitenkaan jo yhden toimenpiteen jälkeen näkyviä muutoksia iholla. Mutta kaikki tämä ennen kaikkea turvallisesti. Oikealla ammattilaisen tekemällä hoitosuunnitelmalla hoidon tavoitteista, happojen vahvuudesta ja niiden käytöstä takaa sen, että hurjimmat mielikuvat hoidosta iholla eivät käy toteen. Kuten Selenenkin kuvista voidaan todeta.

Kauneuden kovempi keino- vaihtoehto pistoksille tai plastiikkakirugialle. Ei hemmottelua hapoilla, mutta kuorien kauneutta...kärsimättä.

0

Jätä kommentti

hCaptcha