Muotoilua microbladingillä!

Ovatko kulmasi kärsineet takavuosien nyppimisestä? Haluatko huolitellut kulmat jokaiseen päivään ilman aikaa vievää ehostussessiota? Vaativan työn tai harrastuksen takia huolella tehdyt kulma ovat pois pyyhkäisty jo keskellä päivää? Vai harmittaako epäsymmetria?

Kuten edellisessä blogissa todettiin, kulmat ovat katseen vangitsijat. Siistit ja huolitellut kulmat korostavat kauneutta, kasvojen piirteitä ja tekee ilmeestä ryhdikkään. Aina kuitenkaan omat kulmat eivät riitä tai niiden tekemiseen ehostuksella vaatii joka aamu paljon työtä. Ja erittäin tarkkaa sellaista. Käsi pystyyn, monellako riittää arkiaamuna kärsivällisyys ja aika? Niinpä niin, hyvin harvalla.

Kestävämpää kuin kestovärjääminen, mutta ei niin lopullista kuin tatuointi. Kyse on siis jo monille tutusta ilmiöstä, microbladingistä. Tämä kulmakarvoja muotoileva tekniikka rantautui muutama vuosi sitten Suomeen aiheuttaen viiltävän villityksen kulmakarvojen muotoiluun. Mistä tässä palvelussa on siis kyse? Microblading-tekniikka on kulmien muotoilua, joka mahdollistaa kauniit, persoonalliset ja luonnollisen näköiset kulmat. Toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Kulmakarvat tehdään ohuella terällä karva kerrallaan, jolloin lopputuloksesta tulee luonnollinen. Puhutaan myös siis 3D-kulmista. Terä kastetaan väriin, jonka jälkeen ihoon tehdään pieniä viiltoja, joihin väri asettuu. Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. Erona on se, että microblading osuu ainoastaan ihon päällimmäisiin kerroksiin. Käytettävä terä koostuu mikroskooppisen pienistä 16 erittäin ohuesta terästä. Tämä puolestaan mahdollistaa linjojen ja kaarien tekemisen, joita muilla tekniikoilla ei ole mahdollista tehdä.

Sitten kysymys, mikä on kaikkien huulilla: voiko joku mennä vikaan? Valitettavasti tässäkin, kuten niin monessa muussakin nopeasti leviävässä muotivillityksessä, joukkoon mahtuu niitä, joilla homma ei ole hallinnassa tai mennään siitä, mistä aita on matalin. Valitettavasti kauneuden todellinen villi länsi. Jokainen voi käydä parin päivän kurssin microbladingistä ja sen jälkeen esiintyä toimenpiteen ammattilaisena. Hälytyskellojen on syytä soida, jos hinta on halpa ja toimenpidettä tehdään epämääräisessä tilassa. On kyse kuitenkin ihoa lävistävästä toimenpiteestä, jolloin ennen kaikkea tilat ja välineet pitää olla hygieeniset. Ja myös tekniikka pitää olla kunnossa. Microblading kun toteutetaan käsin kudosta viiltämällä, ei tekniikka saa olla vähän sinne päin. Väärin tehtynä kulmat saattavat arpeutua ja tarkasti piirretyt karvat levitä ajan kanssa suttuiseksi massaksi. Siksi tekijältä kannattaa kysyä koulutustausta ja pyytää portfoliota omista töistä, eikä ainoastaan juuri tehdyistä. Näin varmistuu tekijän kädenjäljestä.

Ei ole myöskään samantekevää, millä aineilla työskentelee. Villinä vellovien huhujen mukaan microbladingillä tehdyt kulmat muuttuvat ajan myötä punaisiksi tai sinertäviksi. Näin voi todella käydä, jos tekijä tilaa värit halvoista nettikaupoista toiselta puolen maapalloa. Ammattilainen käyttää pigmenttejä, jotka ovat 100% luonnollisia, eivät sisällä metalleja ja eivätkä ole haitaksi iholle. Näin ei myöskään tehdyt kulmat vaihda kuin kameleontti väriään vanhetessaan.

Ammattilainen käyttää myös aikaa huolelliseen asiakasanalyysiin. Tällöin tutkitaan mahdolliset kontraindikaatiot. Hieno sana, mutta tarkoittaa käytännössä, että selvitetään mahdolliset esteet palvelun tekemiselle. Näin vältytään mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä kulmia tehtäessä tai toimenpiteen jälkeen. Analyysissä käydään tarkasti myös läpi toiveet ja haluttu lopputulos.

Edellä mainitut syyt ovat niitä, joista ilo kauniista kulmista on muuttunut karvaaksi pettymykseksi kirjaimellisesti. Valveutunut pitää olla, mutta toimenpidettä ei pidä teilata näiden missään nimessä. Kun tarve ja ammattilainen kohtaa, olet hyvissä käsissä. Väärissä käsissä toimenpide saattaa pahimmillaan olla loppuelämän riesa, mutta ammattilaisen kädenjälki puolestaan on joka viillon arvoinen.

Kuvassa kosmetologimme Anni Siivosen tekemät microblading-kulmat ennen ja jälkeen.

Seuraa blogiamme... lähiaikoina luvassa lisää kuvia Annin käden jäljestä.

0

Jätä kommentti

hCaptcha