Viileää ruskeaa

Murretaan myyttejä: tiesitkö tämän kasviväreistä?

Mielikuva, joka tulee mieleen sanasta ”kasviväri”? Varmasti Sinullekin välähti verkkokalvoilla syvänpunainen tai kirkkaan kuparinen hiuskuontalo ja sana ”henna”, eikös? Onneksi kasvivärjäys on nykyään paljon muutakin. Luonnonmukaisuus ja synteettisille hiusväreille allergisoituminen on lisännyt tietoutta tähän värjäystapaan huomattavasti, mutta vielä on paljon, mitä on hyvä tietää. Murretaan myyttejä ja lisätään faktaa, siitä seuraavassa:

1. Ei tarvitse nähdä pelkästään punaista!

Sävyjä löytyy toki siitä punaisesta kupariin ja ruskeasta mustaan. Ja kaikkea siltä väliltä. On totta, että kasvipohjaiset sävyt useasti taittavat lämpimään, mutta nyt saa ruskeastakin kauniin viileitä sävyjä. Jopa vaaleaan saa pari astetta kirkastusta, toki itse vaalentaminen ei kasviväreillä onnistu.

2. 100% luonnontuote

Luonnon raaka-aineet veteen sekoitettuna; siinä on kasvivärin resepti. Se, mitä raaka-aineita massaan sitten sekoitetaan, riippuu siitä, mitä väriä tavoitellaan. Ilman synteettisiä väriaineita tai ammoniakkia. Hyvin siedettyä siis. Tämän asian kanssa kannatta olla hyvin tarkkana. Studio OLOn ekokampaaja Ferdane tekee töitä varmasti 100% luonnon raaka-aineita sisältämillä kasviväreillä. Kuluttajille on suunnattu myös paljon viherpestyjä aineita, jotka kuitenkin sisältävät synteettisiä ainesosia. Kannattaa siis varmistaa, että mitä hiuksiisi laitettu massa sisältää.

Vesi ja jauhemainen sekoitus yrttejä ja kasvien osia. Hmmm… värimassa näyttää ja tuoksuu erittäin mielenkiintoiselta, kuvailevin sana taitaa olla ”maanläheisyys”...

3. Vaimentaa myös luonnonvaaleita kohtia

Eli niitä harmaita hiuksia. Lopputulos on kauniin liukuva ja kiiltävä eikä varmasti jätä ”kypärä-efektiä” hiukseen.

4.Hiusta hellivää värjäystä

Koska kasvivärit pohjautuvat luonnon raaka-aineisiin, ovat ne hiusta helliviä ja hoitavia. Kasvivärit eivät riko hiuksen rakennetta, vaan väri kiinnittyy hiuksen pintaan sekä omaan pigmenttiin tehden suojaavan kalvon. Kalvo tekee hiuksen pinnasta ehjän, jolloin valo taittuu siihen kauniisti. Silloin hius kiiltää! Kalvon muodostuminen hiuksen pinnalle luonnollisesti myös silottaa ja vahvistaa hiusta. Hiukset ovat helpommin hallittavissa, kun karheus ja pörröisyys minimoituu.
Suojaava kalvo takaa myös kestävän värjäystuloksen hiuksessa. Haalistuminen ei siis yleensä aiheuta tarvetta uudelleen värjäykselle, vaan tyvikasvun peittäminen. Kasvuraja kasvivärillä on huomattavasti pehmeämpi, jolloin tarve uudelleen käsittelylle pitenee. Itsessään kasvivärit voidaan luokitella kestoväreiksi, jonka intensiivisyyteen vaikuttaa värin vaikutusaika, hiuksen oma väri ja kunto. Oikein huokoinen hius saattaa tarvita myös kaksi värjäys kertaa intensiivisen lopputuloksen saamiseksi. Huomioitavaa on myös, että koska kasvivärien pigmenteillä on ilmiömäinen kyky tarttua hiuksen pintaan, eivät ne tahdo myöskään helposti päästää irti. Varsinkin tummien väri sisältämä indigo kiinnittyy tehokkaasti hiukseen. Vaatii useamman vaalentamisen ennen kuin pigmenttiä saa irti ja silloinkin lopputulos ei ole puhdas vaalea. Siksi muutoksenhakuiselle kasvivärjäys ei ole paras mahdollinen, tummentajalle ja sävyttäjälle kyllä!

0

Jätä kommentti

hCaptcha